Geert Wilders op campagne in Breda

Vanmiddag was Geert Wilders (PVV) in Breda om campagne te voeren voor de tweede kamer verkiezingen. Het Van Coothplein is om 15.00 uur het startpunt voor een flyeractie waar veel nieuwsgierigen, pers en agenten stonden te wachten.

Vanwege veiligheidsredenen was de campagne tijdelijk stil gelegd. In Breda waren er veel veiligheidsmaatregelen genomen. Op strategische plekken stonden vrachtwagens, dranghekken in de Ginnekenstraat en tientallen agenten en beveiligers waren aanwezig om alles in goede banen te leiden. Ruim een uur neemt Wilders de tijd om handen te schudden en om met zijn aanhangers op de foto te gaan. Ook enkele aanwezigen protesteerden tegen hetgeen waar de PVV voor staat. Aanstaande zaterdag voert de PVV campagne in Heerlen en Valkenburg. 15 maart kan er gestemd worden.

Vanmorgen was Wilders bij de Turkse ambassade in Den Haag vanwege het omstreden ‘Erdogan-referendum’. De Turkse minister van Buitenlandse Zaken heeft aangegeven aanstaande zaterdag in Nederland stemmen te ronselen voor het referendum.Wilders is hier fel op tegen. Hij wil de Turkse ambassadeur uitwijzen als de minister toch komt. Ook andere politici hebben zich uitgesproken tegen de komst van de Turkse minister.

In Breda is naast de lokale media ook nationale en internationale (o.a. uit Amerika, Duitsland en Frankrijk) media aanwezig. Later vandaag geeft Wilders tevens interviews aan Story en Privé.

 

 

 

Dossier: Fotoreportages