Aartsen lijsttrekker VVD voor de Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Paul de Jong wordt de lijsttrekker van Gemeentebelangen Breda.

Thierry Aartsen wordt dat over de VVD Breda. De leden van de VVD Breda hebben op dinsdagavond 20 juni hem gekozen als lijsttrekker. Aartsen is raadslid in zijn geboortestad sinds 2010 en sinds september 2015 fractievoorzitter van de 8 koppige VVD fractie in de Bredase Gemeenteraad. Daarnaast werkt bij als accountmanager bij een ondernemersvereniging. Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen was hij kandidaat Kamerlid en voerde een succesvolle campagne.

Aartsen: “Het is een grote eer om lijststrekker te zijn van VVD Breda. De VVD is een écht volkspartij van en voor ondernemende mensen, voor iedereen die iets van hun leven willen maken; voor iedereen die de handen uit z’n mouwen wil steken.”

Tijdens de ledenvergadering sprak Thierry Aartsen zijn inhoudelijke ambities voor de komende verkiezingen uit: “Ik wil gaan voor een Breda waar het goed wonen, werken en leven is. De VVD heeft een flinke ambitie voor de stad en haar dorpen. Wat de VVD betreft zetten we in op groei: een flinke groei van het aantal banen en ondernemers. We moeten investeren in meer koopwoningen voor jonge starters bijvoorbeeld. Daarnaast is het belangrijk dat je niet meer stilstaat maar doorrijdt met je auto op bijvoorbeeld de Noordelijke -en Zuidelijke rondweg. ”

Partijvoorzitter Ine van Hasselt: “Ik ben zeer blij met het feit dat onze leden Thierry het vertrouwen geven om de VVD opnieuw de grootste partij te maken. Wij hebben alle vertrouwen in onze lijsttrekker.”

Gemeentebelangen Breda

Het bestuur en de leden van Gemeentebelangen Breda hebben tijdens het partijoverleg van afgelopen maandag Paul de Jong (29) unaniem gekozen tot lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart 2018. De voorbereidingen daarvoor zijn al enige tijd in volle gang en de doelstelling is helder: “wij willen de grootste lokale partij van Breda worden”. De Jong is al sinds 2006 politiek actief. Ook was hij meerdere jaren lid van de wijkraad Heuvel en nam hij zowel als deelnemer als juryvoorzitter deel aan verschillende debatwedstrijden.

De Jong is in het dagelijkse leven werkzaam in de financiële sector, woonachtig in de binnenstad en heeft als partijleider een grote invloed gehad op de vernieuwing binnen de partij. Bij de vorige verkiezingen in 2014 stond De Jong op de tweede plaats van de kandidatenlijst. Toen behaalde Gemeentebelangen Breda, die kort daarvoor ontstond uit Leefbaar Breda/P.v.H.Z., bijna 1500 stemmen. “Te weinig voor een raadszetel, voldoende om door te gaan”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen