Bredase politici vallen in de prijzen voor gebruik ‘heldere taal’

Foto: Ernestine Schipper
Foto:

Yvonne de Heer-Seveke (TROTS/OPA) en Miriam Haagh (PvdA) wonnen maandagavond een oorkonde voor het gebruik van heldere taal. De PvdA werd geroemd om haar duidelijke partijprogramma en De Heer-Seveke om haar duidelijke taal in het debat. De oorkonde werd uitgereikt op een ‘informatieavond in makkelijke taal’.

De lijsttrekkers waren zeer tevreden met hun prijs. ‘Ik ben trots, dit is echt een bekroning op mijn werk. Ik probeer altijd eenvoudige woorden te gebruiken zodat iedereen me begrijpt’, reageerde Yvonne de Heer-Seveke van TROTS/OPA. PvdA-wethouder Miriam Haagh was vooral trots op het programma van haar partij: ‘Wij hebben in ons programma geen moeilijke woorden gebruikt omdat we willen dat iedereen politieke programma’s zelf kritisch kan lezen. Meedoen met taal is zo belangrijk.’

Duidelijk debatteren

De politici vielen in de prijzen op de ‘informatieavond in makkelijke taal’ in de bibliotheek van de Nieuwe Veste. Daar kregen inwoners van Breda informatie over de gemeenteraad. Op de bijeenkomst probeerden de vertegenwoordigers van alle politieke partijen te debatteren in duidelijke taal. Als het publiek iets niet begreep, moest de politicus dit in heldere taal uitleggen.

De avond werd onder meer georganiseerd door de gemeente Breda, in samenwerking met Prodemos.

Lees meer over de gemeenteraadsverkiezingen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0