Ondernemersteam Breda zet deskundige in voor bedrijven met Brexit-vragen

Foto: ANP

Het Ondernemersteam van de gemeente Breda is uitgebreid met een Brexit-deskundige, waar ondernemers vragen aan kunnen stellen. Ook een speciaal mailadres moet onzekerheid over het Britse vertrek uit de Europese Unie bij ondernemers wegnemen. Het Ondernemersteam krijgt daarbij hulp van het landelijke Brexit-loket.

De Brexit bezorgt ondernemers de nodige kopzorgen. Bedrijven in het Verenigd Koninkrijk overwegen door onzekerheid over vrije handel en vrij reizen naar het Europese vasteland te vertrekken. Wethouder Boaz Adank ziet daarin kansen: “Met de centrale ligging tussen Amsterdam, Düsseldorf en Brussel, de havens van Rotterdam en Antwerpen op steenworp afstand en de nabijheid van vijf luchthavens is Breda een aantrekkelijke vestigingsplaats voor veel bedrijven.”

Vragen
Ondernemers met vragen kunnen terecht bij de Brexit-deskundige van het Ondernemersteam. Zij kunnen daarnaast ook mailen naar het onlangs geopende mailadres [email protected]. Het team staat zowel in contact met verschillende experts en het Brexit-loket. Volgens Adank zijn de deskundige en het team er voor alle Brexit-vragen: “Het Ondernemersteam en de Brexit-specialist van de gemeente Breda staat voor hen klaar.”

Ondernemersteam
Het Ondernemersteam van de gemeente Breda werd door de gemeente opgericht om ondernemers die zich in Breda vestigen te helpen bij het zoeken van een pand, personeel. Ook biedt het platform hulp bij het starten van een bedrijf. Het team bestaat op dit moment uit negen mensen die ondernemers onder meer kunnen helpen bij vragen over acquisitie en accountmanagement.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden