GroenLinks laat coalitie Breda vallen

De Bredase GroenLinks-fractie heeft geen vertrouwen in de coalitie en is opgestapt. Hiermee hebben ze vlak voor het zomerreces de coalitie laten vallen. De gemeenteraad kan het namelijk niet eens worden over de plannen voor de Bredase musea.

 

De plannen van het college van burgemeester en wethouders voor de musea in de Brabantse stad zijn de reden waarom GroenLinks is opgestapt. Wethouder van Cultuur Selçuk Akinci, zelf van GroenLinks, had daar volgens zijn partij een goed plan voor.

Tot verbazing van GroenLinks-fractievoorzitter Jos Koniuszek kwam er woensdag onder druk van de andere partijen ineens een heel ander, tweede plan op tafel. De coalitie leek volgens GroenLinks hoe dan ook vooral bezig met overleven in plaats van „realiseren van dat wat het beste is voor Breda”.

De VVD zal nu als grootste partij het voortouw moeten nemen voor een nieuw gemeentebestuur, want door het opstappen van GroenLinks heeft de coalitie geen meerderheid meer in de raad. Donderdagochtend gaat de fractievoorzitter van VVD Breda, Boaz Adank, met burgemeester Depla om tafel zitten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden