CDA Breda gaat in gesprek met de stad over een Beter Breda.

Kom naar het inloopspreekuur, maandag 30 mei van 19.00 tot 21.00 uur.
Op 16 juni bespreekt de gemeenteraad van Breda de Voorjaarsnota. In de Voorjaarsnota 2016 staat beschreven hoe het College van Breda het geld van Breda wil inzetten. Het is de allereerste keer dat het CDA Breda vanuit de oppositie het debat over deze Voorjaarsnota gaat voeren. En die rol nemen wij heel serieus. Daarom bereiden wij ons intensief voor op het debat over de Voorjaarsnota.
Want het gaat wel ergens over. In Nederland gaat het financieel iets beter. Ook in Breda is dat onder andere merkbaar door toenemende investeringen van bedrijven. Overheden, zowel landelijk als lokaal, krijgen ook meer ruimte om te investeren. Dit kunt u terugzien in de Voorjaarsnota: er is ruim 25 miljoen euro aan extra financiële middelen beschikbaar om zaken (versneld) te kunnen realiseren. Dat is goed nieuws waarmee ook het CDA Breda heel blij is.
Het CDA Breda is benieuwd of de keuzes die het College maakt, ook de keuzes van de organisaties/inwoners uit onze stad en dorpen zijn. En wat zijn de ambities voor de komende jaren? Kan het nog beter in Breda? Kan de Voorjaarsnota beter? Het CDA Breda denkt van wel. Daarom wil het CDA Breda graag in gesprek om zelf te horen hoe vanuit de stad wordt gekeken naar de toekomst van Breda.
Het CDA Breda gaat met zoveel mogelijk stakeholders uit de stad en de dorpen praten over ambities en verwachtingen voor de toekomst. We gaan het hebben over uiteenlopende thema’s zoals bedrijvigheid, werkgelegenheid, huisvesting, inburgering, zorg, speelbeleid, toerisme, sport en vrijwilligers.
Circa vijftig organisaties zijn uitgenodigd om met ons in gesprek te gaan. De meeste van de gesprekken vinden op maandag 30 mei aanstaande plaats.
Daarnaast is er in de avond van 19.00 tot 21.00 een voor iedereen toegankelijk inloopspreekuur, waar ook u van harte welkom bent om uw visie op de toekomst van Breda met ons te delen. Doel van het CDA Breda is om samen met onze inwoners bij te dragen aan een Beter Breda!
De opgehaalde informatie zal de CDA-fractie analyseren en verwerken in de bijdrage aan de Voorjaarsnota.
De gesprekken en het inloopspreekuur vinden plaats op maandag 30 mei in Boerderij de Pekhoeve in Ulvenhout (naast het Sociaal Cultureel Centrum). Het inloopspreekuur is van 19.00 tot 21.00 uur.
Mocht u meer informatie willen of iets willen delen met de fractie, maar u bent niet in de gelegenheid om naar Ulvenhout te komen, laat het ons dan weten. De fractie is bereikbaar onder het nummer 076-5294050.

 Peter Elbertse, fractievoorzitter.

Bron: CDA Breda | Altijd op de hoogte van het nieuws in Breda? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties