Vernieuwende wielerwedstrijd naar West-Brabant

Foto: Red Bull Contentpool

De tactische wielerwedstrijd Red Bull Kop over Kop wordt dit jaar verreden in West-Brabant, met start en finish in Breda.

Zondag 18 september is het West-Brabantse landschap het decor van de vernieuwende ploegentijdrit van 100 kilometer, waarbij één renner start en vijf renners finishen. Een aantal gemeenten uit West-Brabant wordt in het parcours aangedaan. In totaal kunnen 1000 wielrenners (200 teams met vijf renners) meedoen aan Red Bull Kop over Kop. De inschrijvingen starten dinsdag 28 juni om 12.00 uur.

Bijzondere ploegentijdrit

Het is de tweede editie van de vernieuwende wielerwedstrijd. Red Bull Kop over Kop is een andere ploegentijdrit dan doorgaans verreden wordt. Een team bestaat uit vijf renners, die tegelijkertijd moeten finishen. Alleen begint de rit niet met vijf renners, maar met één. Bij vier ‘overnamepunten’ langs het parcours stromen de andere ploeggenoten in.Het gaat bij Red Bull Kop over Kop om een ultieme combinatie van uithoudingsvermogen, samenwerking en tactisch ploegenspel. Ieder team bepaalt vooraf wie welke afstand fietst. De ideale ploeg heeft vijf verschillende type renners, met vijf verschillende karakters en ieder in een andere rol.

De Goeie Ontsnapping

Voor de regio West-Brabant past dit evenement in het wielerplan met de naam ‘De Goeie Ontsnapping’. “Een samenwerking met het evenement Red Bull Kop over Kop past mooi binnen de ambities van de regio op het gebied van de wielrensport”, vertelt Paul de Beer, wethouder Sport van de gemeente Breda. “West-Brabant kan op basis van de historie met recht de bakermat van het Nederlandse wielrennen worden genoemd. Het wielrennen en de wielercultuur zitten in de genen van West-Brabant en haar inwoners verankerd. Reden voor de gemeenten in West-Brabant om samen aan het Wielerplan West-Brabant te werken. Het plan met de naam ‘De Goeie Ontsnapping’ kent een uitvoerings- programma voor de wielren(top)sport in West-Brabant. Voornaamste doelen zijn het stimuleren van de (vrijetijds)economie in de regio en de sportactiviteiten.”Het is voor iedere wielrenliefhebber mogelijk om aan deze tijdrit deel te nemen. Ploegen kunnen zich vanaf 28 juni om 12.00 uur opgeven via www.redbull.nl/kopoverkop

Meer evenementen vind je in de agenda

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0