Breda Future is aan kwartfinales toe

De eerste kwartfinales beginnen om 12:00u, het is drukkend weer.


Conny Perrin (Zwiterse, WTA 307) tegen Pia Konig (Oostenrijkse, WTA 351). De dames hebben een hele verschillende speelstijl, Conny met een enorme topspinforehand en dito enkelhandige backhand, en Pia alles strak. Conny wacht haar kans af om aan te vallen, en Pia is sterk in de counter en haalt hard uit als Conny naar het net komt. De rallies en de games zijn lang, de wedstrijd duurt ruim 3 uur. De 1e set gaat naar Conny met 6-3. In de 2e set gaat het tot 4-4 gelijk op als Conny besluit om i.p.v. druk te zetten de ballen omhoog te gooien maar dat kan Pia beter: 6-4 voor Pia.
In de 3e set is Conny zo gefrustreerd (ze gooien regelmatig met hun rackets) dat ze Pia zo tot 2-0 uit laat lopen. Daarna probeert ze nog wel maar de conditie eist haar tol, ze kan niet meer aanvallend spelen en Pia wint overtuigend met 6-1.

Een andere kwartfinale is een Oostenrijks onderonsje tussen de 1st geplaatste Dennis Novak (ATP 255) en Nicolas Reissig (ATP 533, zie filmpje). De mannen kennen elkaar door en door en maken voortdurend grapjes. Het zijn allebei enorme meppers maar met een enorme kwaliteit, Nicolas met een enkelhandige backhand (altijd mooi om te zien). Meestal is het klap-boem, maar soms zijn er ook de prachtigste rallies, want in de onmogelijkste posities slaan ze de mooiste ballen. De 1e set eindigt in een tie-break, Dennis staat 6-2 voor (4 setpoints op een rij) maar Nicolas wint met 11-9!
In de 2e set zet Dennis de stand gelijk: 6-4.
In de 3e set geeft Nicolas op bij 3-1 voor Dennis.

Helaas heb ik niet meer partijen kunnen zien vanwege familie verplichtingen (ook leuk).

Er staan nog leuke partijen te spelen en die komen er ook nog dus haast u naar de Ruitersboslaan!

Morgen halve finales.

Amstelveense Sandra Zaniewska houdt de Nederlands/Poolse eer hoog door in een maratongevecht met 4-6, 7-6, 7-6 te winnen, gefeliciteerd Sandra!

Donnaroza Gouvernante staat met Susan Lamens, en Britt Schreuder met Mandy Wagemaker tegen Haagse Sviatlana Pirazenka, en Nikki Luttikhuis tegen Amstelveense Sandra Zaniewska te dubbelen.

Scott Griekspoor heeft weer met de uiterste krachtsinspanning gewonnen met 4-6, 7-5, 7-6. Gefeliciteerd Scott! en staat nu in de halve finale.
Jelle Sels en Botic van de Zandschulp hebben hun kwartfinale dubbel verloren.
Romano Frantzen en Sander Groen moeten nog.

Bron: TennisinBreda op Facebook

Reacties

Cookieinstellingen