Ontlading bij de Parel na broodnodige winst op Fortuna

Rommens legt aan,

Dik 14.000 (!) toeschouwers waren op NAC-Fortuna Sittard afgekomen. Het merendeel om NAC na twee bleke nederlagen tegen Volendam en Telstar, weer eens te zien winnen. Na een weifelend begin nam NAC steeds meer het heft in handen. De ontlading van spelers en supporters was groot toen na 90 minuten de 3 punten op het conto van de Parel van het Zuiden bijgeschreven konden worden. En terecht.

Elftal ingrijpend gewijzigd

NAC trainer Dijkhuizen had na de magere vertoningen van afgelopen weken geen andere keuze dan zijn elftal op vitale posities te wijzigen. Stans en Nijholt moesten op het middenveld voor meer daadkracht naar voren zorgen, ten koste van El Allouchi en Haemhouts. Linksbuiten Brandon Barker begon op de bank omdat hij volgens Dijkhuizen zijn goede passeeracties niet bekroont met een hoog rendement. En daar is wat voor te zeggen met 0 doelpunten en 0 assists in 8 wedstrijden. Danny Verbeek mocht het in zijn plek proberen op de linksbuiten positie.

Verbeek neemt zijn ploeg op sleeptouw

Fortuna Sittard was niet naar Breda gekomen om zich de oren te laten wassen. Het begin van de wedstrijd was voor de Limburgers, die enkele malen gevaarlijk dicht in de buurt van NAC-keeper Brondeel kwamen. Het was Danny Verbeek die voor de ommekeer zorgde. De grillige linksbuiten liet vandaag zijn gave techniek en uitstekende passes weer eens zien. Actief en creatief zette hij NAC steeds meer in de voorwaartse stand en zorgde met enkele prachtige vrije trappen en voorzetten voor het eerste gevaar. NAC spits Cyriel Dessers wist zo’n knappe voorzet van Verbeek in de 30e minuut tegen de touwen te werken. Giovanni Korte deed op slag van rust hetzelfde en NAC ging met een verdiende 2-0 voorsprong de rust in.

Meer kansen in tweede helft

NAC groeide in de tweede helft door vanuit balans op het middenveld snel over te schakelen op de aanval. Nijholt en Rommens hadden het middenveld in hun greep, waardoor Fortuna minder aan voetballen toekwam. Na een knappe schuiver van Nijholt (50′) kreeg NAC enkele fikse kansen. Fortuna keeper Leon ter Wielen had het vizier echter op scherp. Hij hield zijn doel schoon bij NAC kansen voor Dessers (61′ en 64′), Rommens (65′) en Stans (81′). Ook Fortuna kreeg nog enkele spaarzame mogelijkheden waarbij spits Torunarigha de schoonheidsprijs verdiende met zijn omhaal. De 2-1 kwam alsnog op het scorebord door de Regt (92′). Het slotakkoord was echter voor Brandon Barker. Hij schoof in de laatste minuut de 3-1 binnen en heeft daarmee meteen ook zijn eerste goal te pakken. En dat is mooi voor de jonge, talentvolle, linksbuiten.

Na de frustratie van afgelopen weken liet NAC vandaag weer eens zien goed te kunnen voetballen, en kan daarmee weer (voorzichtig) naar boven kijken. Na de ontlading is het te hopen dat de trend doorzet.