Transfernieuws en -geruchten in de voetbalwereld (week 27)

Foto: Wikimedia

De transfermarkt is in volle gang en voetbalclubs hebben tot eind augustus de tijd om hun teams te versterken. Lees wekelijks de opmerkelijkste transfernieuws en transfergeruchten in binnen- en buitenland.

Tighadouini

Veel clubs hebben belangstelling voor Adnane Tighadouini die voor het gedegradeerde NAC Breda uitkomt. Malaga, Granada, Real Oviedo en Europa League-winnaar Sevilla volgen de aanvaller op de voet. Een eerste bod van Malaga werd door de club uit Breda afgewezen.

Cillessen

Louis van Gaal ziet in Jasper Cillessen een goede opvolger als David de Gea naar Real Madrid vertrekt. Volgens Voetbal International verwacht Ajax-coach Frank de Boer dat Cillessen de Amsterdamse club niet verlaat. ,,Hij is zo belangrijk voor ons, dat we hem niet zomaar kwijt willen. Ik ga ervan uit dat hij blijft.”

Van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel wordt door zijn club Norwich City in verband gebracht met Sporting Lissabon. Eerder stond Van Wolfswinkel tussen 2011 en 2013 onder contract bij de club uit Portugal. Norwich City wil de spits graag verhuren.

Rekik

Karim Rekik vervolgt zijn loopbaan bij Olypique Marseille en tekent een contract voor vier seizoenen. Ook zijn jongere broer Omar verhuist naar de Franse topclub. Afgelopen seizoen kwam Rekik op huurbasis uit voor PSV waarmee hij kampioen werd.

Van Persie

Met het oog op het EK in 2016 denkt Robin van Persie goed na over zijn toekomst. Besiktas zou zeer geïnteresseerd zijn in de aanvaller van Manchester United. In Engeland wordt al weken gespeculeerd dat United open staat voor een transfer.

Castaignos

Luc Castaignos verruilt FC Twente voor Eintracht Frankfurt en tekent een contract voor vier seizoenen. In het verleden speelde de 22-jarige spits voor Feyenoord en Internazionale.

Dost

Bas Dost kan mogelijk miljoenen opleveren voor VfL Wolfsburg als de club besluit de spits te verkopen. De technisch directeur van de Duitse club neemt Roberto Firmino als voorbeeld die voor ruim 40 miljoen euro naar Liverpool vertrok. “Ik lees afkoopsommen van 10 tot 12 miljoen euro voor Bas, maar dan verwijs ik toch naar Roberto Firmino als voorbeeld en zeg: men zal aan andere bedragen moeten wennen als een club Dost echt wil kopen”

Babel

Ryan Babel vertrekt voor twee jaar naar de Verenigde Arabische Emiraten en gaat spelen voor Al Ain. Afgelopen twee seizoenen kwam de Amsterdammer uit voor het Turkse Kasimpasa.

Krul

Tim Krul gaat eisen stellen bij zijn nieuwe manager Steve McClaren en wil graag dat de verdediging wordt versterkt. Lukt dat niet, dan dreigt de doelman met een overstap naar Crystal Palace.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen