NAC doet nog volop mee in 3e periode

De onaangename nederlaag tegen Den Bosch en daarmee de misstap in de derde periode kan in Breda snel vergeten worden na de 1-0 winst tegen FC Dordrecht.

Na een snel doelpunt van Garcia in de 4e minuut en verder een magere wedstrijd doet NAC wél goede zaken in de strijd om de derde periode. VVV verliest van Jong PSV, Jong Ajax verliest van Fortuna Sittard en ook Den Bosch en Cambuur verliezen.

Op speelminuten kon de huurling Jari Oosterwijk vanavond niet rekenen. Toen de van Twente overgekomen Oosterwijk van trainer Vreven hoorde op te bank te moeten beginnen, gaf de 21-jarige spits aan te willen spelen op zo’n manier, dat Vreven hem naar de tribune verwees. De samenvatting komt vanavond om 01.50 (!) op Veronica.

De wedstrijd in het tamme Rat Verleghstadion van NAC tegen FC Dordrecht was verre van hartverwarmend. Het Bredase thuispubliek bleek nog last te hebben van de naweeën van het klunen van gisterenmiddag op de Grote Markt. Helaas wist de ploeg van Stijn Vreven de kater niet weg te spelen. Na het snelle doelpunt van Garcia viel NAC ver terug. Slechts Verbeek en Garcia vonden soms de ruimte voor een aardige actie. Vlak voor rust was Dessers dicht bij de tweede NAC goal maar de Belg faalde in de afronding.

In de tweede helft keurde Blom 2 keer een treffer van NAC af. Daardoor bleef het spannend al werd FC Dordrecht zelden gevaarlijk. NAC probeerde het wel met Garcia, Verbeek en invaller Barker. Echt veel kansen leverde het niet op. Daardoor leidde het slotoffensief van FC Dordrecht bijna nog tot de gelijkmaker. Brondeel had in de slotfase een geweldige redding nodig om zijn ploeg en het thuispubliek te behoeden voor een nieuwe teleurstelling.

Stijn Vreven en zijn staf zullen de komende dagen alles uit de kast moeten halen om zijn ploeg beter voor de dag te laten komen tegen RKC aanstaande vrijdag. Ook moet uitwijzen of het conflict tussen Vreven en Jari Oosterwijk kan worden opgelost.