Cruyff Courts 6 vs 6

Deelnemers Cruijff Courts 6 vs 6
Foto: Breda Actief

Het Cruyff Courts 6 vs 6 kampioenschap komt er weer aan! Hèt nationale voetbaltoernooi voor leerlingen uit groep 7 en 8 start in Breda op woensdag 15 maart. Het beste meiden- en jongensteam van elke stad gaan door naar de regiofinale (en wie weet de landelijke finale in Amsterdam en uiteindelijk het Cruyff Courts WK).

Op zoek naar het beste en sportiefste team

Tijdens het Cruyff Courts 6 vs 6 strijden jongens- en meidenteams om de titel Cruyff Courts Kampioen van Nederland. Deze kampioenen maken bovendien kans om Nederland te vertegenwoordigen tijdens het Cruyff Courts WK in het buitenland. Vorig jaar bereikte het Bredase jongensteam ‘Sterren van Morgen’ zelfs de landelijke finale! Een erg mooi resultaat. Het evenement vindt plaats in 20 landen, overal volgens dezelfde spelregels en de veertien regels van Johan Cruyff. Dit zijn gedragsregels waar iedereen zich aan moet houden en elkaar op aan kan spreken. Thema’s als respect, samenspel, creativiteit en initiatief dienen daarbij als leidraad. Tijdens ieder toernooi wordt de Respect Award uitgereikt die gekoppeld is aan deze gedragsregels. Dit betekent dat niet alleen het beste team kan winnen, maar ook het sportiefste team.

Schrijf je nu in!

Leerlingen van groep 7 en 8 doen mee door een team te vormen van jongens of meiden. Alle wedstrijden vinden plaats op woensdagmiddag. De voorrondes en stadsfinale zijn gepland op woensdag 15 maart, 22 maart en 29 maart van 13.15 tot 17.00 uur. Een team bestaat uit maximaal 10 voetballers. Zo zijn er genoeg wissels om altijd een sterk zestal paraat te hebben. Vriendjes of vriendinnetjes uit de wijk kunnen natuurlijk ook een team vormen. De stadsfinale wordt een sportief en gezellig evenement voor iedereen in Breda. De Bredase organisatie van het toernooi ligt dit jaar in handen van Breda Actief en [email protected]. Naast het toernooi kunnen kinderen tijdens de voorrondes dan ook rekenen op gave sportieve nevenactiviteiten

Teams kunnen zich tot 23 februari inschrijven voor het toernooi via hun leraar of lerares op school of via het inschrijfformulier op de site van Breda Actief.

Reacties