NAC weet muur tiental Telstar te breken en wint krap

Garcia
Foto: VoetbalinBreda

Na de wisselvallige prestaties van afgelopen weken is duidelijk dat NAC driepunters moet binnenslepen. Winnen is het devies om in ieder geval mee te kunnen voetballen in de play offs. Telstar thuis is een prima affiche voor punten. Na de vroege rode kaart van Ottenhof voor Telstar leek NAC op rozen te zitten. Het pakte echter moeizamer uit dan verwacht.

Vreven heeft Dessers weer in genade genomen. De talentvolle spits mocht in de basis starten, evenals Verbeek en Sporkslede die het weer eens op zijn vertrouwde backpositie mocht proberen.

Telstar in de loopgraven, NAC mist stootkracht

Nadat Verschueren de lat had geraakt, en Telstar verdediger Ottenhof met rood het veld had verlaten, ging het publiek er eens goed voor zitten. De tien van Telstar begrepen dat ruimte weggeven dodelijk zou worden met eenn man minder.Hhet hart van de defensie werd hermetisch dichtgetimmerd. NAC was niet bij machte om hier doorheen te breken, ondanks een karrevracht aan corners en veel balbezit. De eindpass was vaak niet goed. Maar ook het stapje extra, de passie om te overtuigen en de creativiteit in de combinaties ontbraken. Het inbrengen van Oosterwijk als extra spits voegde weinig toe. NAC miste de stootkracht om af te ronden, vooral de schoten uit de tweede lijn lieten te wensen over.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien voor het morrende publiek. NAC kreeg gaandeweg de tweede helft meer kansjes. het was Dessers¬† die een voorzet van Verbeek afrondde en de 1-0 liet aantekenen (67”). Het spelbeeld veranderde niet meer en de opluchting was groot na het eindsignaal. Drie punten!

Reacties