Prachtgoals en punten voor fel NAC in puike pot

Dik 15.000 toeschouwers zagen vanavond een spannende en aantrekkelijke wedstrijd in het Rat Verlegh stadion. Jong AJAX was met enkele klasse A sterren (Cassierra, Cerny, Nouri, Neres) naar Breda gekomen. De uitblinkers waren vanavond echter te vinden in het Bredase kamp, waar Garcia en Dessers het verschil maakten.

Tempo en kansen

NAC begon fel met grote kansen voor Dessers en Garcia in de eerste minuten. Jong AJAX kwam nauwelijks in hun spel en moest mee in het opportunistische spel van de Parel. De Amsterdammers pasten zich goed aan, en probeerden ook voetballend het vizier naar voren te richten. Na een prachtige steekpass door het midden rondde Neres vakkundig af voor de 0-1  (11′). NAC probeerde na deze snelle achterstand de druk op te voeren, maar miste de finesse in de eindpass om echt gevaarlijk te worden. Het was lastig om voorin de vrije man te bereiken totdat Dessers een voorzet van Garcia van links ineens op de slof nam en hoog in de touwen joeg (27′). De 1-1 was een feit en de wedstrijd bleef op en neer golven in hoog tempo. Nadat Mazraoui de 1-2 had binnengekopt (39′) in buitenspelsituatie, toonde NAC opnieuw veerkracht. Man van de wedstrijd Garcia rondde een solo fraai af voor de 2-2 op slag van rust.

Dessers en Garcia wijzen NAC de weg

Ook in de tweede helft wilden beide ploegen naar voren blijven voetballen In de 50e minuut scoorde Dessers zijn tweede beauty van de avond. Vanuit een moeilijke hoek poeierde hij de bal hoog in het doel. NAC drukte door en Verschueren rondde prima af waardoor NAC op comfortabele 4-2 voorsprong kwam. Jong AJAX liet het er niet bij zitten en kreeg enkele grote kansen. Ook na de 4-3 door Cassieri (61′) was Jong AJAX enkele malen dicht bij de gelijkmaker. NAC bleef kranig overeind en was met afstandsschoten van Verschueren en el Allouchi  dicht bij een treffer. Garcia was de leider op het middenveld met goede passes en fabelachtige acties.Hij kreeg een terechte publiekswissel en een staande ovatie van de winnaars van vanavond: het publiek.