Wings for Life start bij het stadskantoor

Foto: Wings for Life

Het startsein voor de Wings for Life World Run wordt op 7 mei in Nederland gegeven bij het stadskantoor van Breda. Op hetzelfde moment wordt ook in 22 andere landen gestart met rennen of rollen op het parcours van 100 km, totdat de deelnemers worden ingehaald door de rijdende finishlijn.

Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de missie van de Wings for Life Foundation: dwarslaesie geneesbaar maken. ‘Ik hoop op veel deelnemers en een mooie opbrengst voor het goede doel’, zegt wethouder Paul de Beer. Bekijk de foto’s van de editie van 2016 met Max Verstappen.

De route in Breda is een ronde van 25 km, die maximaal vier keer afgelegd wordt. Het startschot klinkt op de Claudius Prinsenlaan naast het stadskantoor met als decor hét pronkstuk van Breda, de Grote Kerk. De route gaat verder in zuidelijke richting door het Mastbos en langs Kasteel Bouvigne, waarvan de naam voor het eerst eind zestiende eeuw in de boeken is opgedoken. Rond het 14 km punt komen alle deelnemers die dan de Catcher Car nog voor zijn langs de Galderse Meren, waarna de route in noordelijke richting doorgaat, via het Mastbos en langs atletiekvereniging AV Sprint. Het 25 km punt ligt bij de Watertoren, enkele meters van waar ook het startschot wordt gegeven.

Wethouder Paul de Beer verheugt zich op de wereldwijde run: ‘Tijdens de afgelopen 2 edities hebben de Bredanaars zich al op sportieve wijze ingezet voor het goede doel. Het evenement past bij de stad, want hardlopen zit in onze genen. We hebben niet voor niets de grootste atletiekvereniging van Nederland. Ook genieten ontzettend veel sportievelingen van het lopen in de natuur in en om de stad. Een internationaal evenement als dit inspireert anderen om te sporten en bewegen.’
Tijdens de Wings for Life World Run loop je geen vaste afstand, maar word je ingehaald door de zogenaamde ‘Catcher Car’. Een half uur na het startschot gaat de rijdende finishlijn wereldwijd met dezelfde snelheid rijden en worden de deelnemers ingehaald. De renner of roller die het laatst ingehaald wordt, is de winnaar. Tijdens de Wings for Life World Run 2016 in Breda bestuurde Formule 1-coureur Max Verstappen de Catcher Car. Bekende deelnemers die dit jaar in Breda in actie komen zijn onder andere Paralympisch atleet Kees-Jan van der Klooster, oud-wereldkampioen schaatsen Erben Wennemars en Olympisch mountainbiker Bart Brentjens. Ook verschijnt ambassadeur Daniel Boot uit Breda aan de start met een groot team en is het Bredase team “Fysiotherapie Heusdenhout Roll and Run with us” van de Nederlandse 2015 winnares Sandra Laros, met 77 deelnemers inmiddels het grootste team van Nederland.
In de drie jaar sinds de lancering van de Wings for Life World Run in 2014, hebben al meer dan 280.000 mensen, met 193 nationaliteiten, verspreid over 38 landen meegedaan. In totaal hebben zij €13.800.000 opgehaald door samen meer dan 2,8 miljoen kilometer te rennen en rollen. 100% van het Wings for Life World Run inschrijfgeld en fondsenwerving komt ten goede van de Wings for Life Foundation. Inmiddels ondersteunt de stichting wereldwijd 141 onderzoeksprojecten, waaronder het onderzoek van Joost Verhaagen, aan het Nederlands Herseninstituut in Amsterdam. Deelnemers van ieder niveau zijn van harte welkom om mee te doen.
Voor meer informatie en deelname ga naar: www.wingsforlifeworldrun.com

Reacties