NAC heer en meester bij koploper VVV

Foto: Breda Nieuws

6600 toeschouwers waren afgereisd naar de Koel voor de topper VVV-NAC. De koploper tegen  runner up NAC, dat met drie winstpartijen op rij vol vertrouwen naar Limburg was afgereisd. De Parel van het Zuiden legde VVV vakkundig over de knie met wederom hoofdrollen voor Dessers en Garcia. En….. het doelpunt van de week.

NAC begon met El Allouchi in de basis voorin. Hij kreeg de voorkeur boven Ageypong en de geblesseerde Barker.

Klassedoelpunten maken het verschil

Nadat Bredanaar Ralph Seuntjens in de eerste minuut al een dot van een kans voor VVV om zeep had geholpen probeerde NAC het heft in handen te nemen. Dit resulteerde in enkele kleine kansjes voor Dessers. De spits is in vorm en zette zichzelf ook vanavond weer in de etalage. Nadat Sleegers voor VVV de lat raakte (13′), was het Dessers die goed anticipeerde op een voorzet van Garcia en de 0-1 liet aantekenen (20′). 11 Minuten later liet kersverse vader Haemhouts zijn verwoestende schotkracht zien door van 25 meter de bal snoeihard in het doel te jagen. Na dit doelpunt van de week kwam VVV nog een paar keer in de buurt van Jorg Brondeel. Zonder effect en de 0-2 werd de ruststand.

NAC drukt door in tweede helft

Nadat een uitstekende actie van El Allouchi (48′) net geen doel trof, was het opnieuw de beurt aan Seuntjens om Brondeel met een kopbal op de proef te stellen (56′). De verdediging van NAC stak ook vanavond echter goed in elkaar, en gaf weinig weg. Teamgeest en durf waren de ingrediënten die NAC nodig had om door te drukken. En dat lukt bij vlagen, Uit de vele goede combinaties scoorde Korte beheerst de 0-3 (69′) op aangeven van Horsfield. Kort daarna had hij ook nog de vierde binnen kunnen schuiven. De bal belandde net naast het doel. Nadat Dessers uit een penalty ook nog de 0-4 liet aantekenen was het feest compleet.

NAC maakte als elftal een uitgebalanceerde indruk met veel zelfvertrouwen. En daar had VVV geen antwoord op vanavond.

Als NAC de stijgende lijn op deze wijze doorzet kunnen de tegenstanders in de play offs hun borst vast nat maken.

 

Reacties