Vreven blijft hoofdtrainer van NAC Breda

Foto: Youtube still / BSR TV

Stijn Vreven is ook volgend seizoen de hoofdtrainer van NAC Breda, zo meldt de club op haar website. Na een positieve evaluatie is besloten om de optie in het huidige contract van de oefenmeester te lichten.

Daarmee ligt de 43-jarige Belg tot medio 2018 vast bij de Parel van het Zuiden. Daarnaast is in de overeenkomst wederom een optie opgenomen voor een extra jaar, tot medio 2019.

Begin januari werd Stijn Vreven onder grote belangstelling van de media gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van NAC Breda. Daarmee begon de Belg, na een aantal jaren ervaring op te hebben gedaan in zijn thuisland, aan zijn eerste avontuur als hoofdtrainer bij een Nederlandse club. Bij het aangaan van de overeenkomst is afgesproken om in eerste instantie voor een half jaar te tekenen met de intentie om uiteindelijk langer met elkaar door te gaan. De afgelopen maanden is de samenwerking van beide kanten dermate goed bevallen, dat is besloten om de optie in het contract te lichten. Onder leiding van Vreven zal NAC de komende periode volop de strijd aangaan om via de Jupiler Play-offs promotie naar de Eredivisie af te dwingen ondanks de recente nederlaag tegen Cambuur.

Stijn Vreven: “Prachtig dat de club zo tevreden is met mijn manier van werken dat er is besloten om met elkaar verder te gaan, ongeacht het eindresultaat dit seizoen. Dat zegt wel iets over de werkwijze bij deze club en de lange termijn visie waar we met elkaar in geloven. Toch ligt de focus bij ons als staf en de spelersgroep, zeker op dit moment, op de korte termijn. We moeten zorgen dat we ons, liefst met een zo goed mogelijke uitgangspositie, plaatsen voor de Play-offs en dat wij ons goed voorbereiden om te pieken op het moment dat het er echt om gaat. Alles staat de komende tijd in het teken van de strijd om promotie naar de Eredivisie.”

Hans Smulders: “Stijn heeft de afgelopen maanden bewezen dat wij met hem de juiste trainer in huis hebben gehaald. Hij beschikt over goede leiderschapskwaliteiten om de jonge spelersgroep verder te ontwikkelen en om ze te motiveren om optimaal te presteren. Ook in de aansturing van zijn staf functioneert hij uitstekend. Daarnaast sluit zijn karakter goed aan bij hetgeen onze achterban graag ziet. Er bestaat bij ons dan ook geen enkele twijfel dat hij ook op de lange termijn de ideale man is om onze doelstellingen te verwezenlijken.”

Reacties