Geïmproviseerd elftal tegen Helmond Sport

Foto: NAC Breda

Vanavond speelt NAC in het Lavans Stadion de uitwedstrijd tegen Helmond Sport, na de thuisnederlaag afgelopen vrijdag tegen Cambuur zal NAC zich moeten revancheren. Maar NAC moet gaan aantreden met een geïmproviseerde basiself, na het uitvallen van zeven selectiespelers was het donderdag weer raak, Vinnie Vermeer werd op de training getroffen door blessureleed. 

Gezien de vorm spelen de Bredanaars een makkelijke pot. De kattenmeppers hebben in de vierde periode nog geen rol van betekenis kunnen spelen, want uit zes wedstrijden werd er maar een keer gewonnen. NAC daarentegen verloor afgelopen vrijdag pas voor de tweede keer deze periode, maar de Ratten moeten in Helmond wel oppassen hun kansen op de Bronzen Stier niet te verspelen. De ploeg van Roy Hendriksen bevindt zich in de grijze middenmoot op de viertiende plaats, maar wist zich in de tweede periode al wel te plaatsen voor de Play-Offs. De voorgaande editie van deze Brabantse kraker eindigde op miraculeuze wijze nog gelijk, toen Brands in de ’90 minuut de verdediging van de Oost-Brabanders wist te slechtten. Dit seizoen kwam NAC thuis niet verder dan een bloedeloos 0 – 0 gelijkspelBreda zal met vereende krachten de bal achter doelman van Gassel moeten krijgen, maar dat gaat lastig worden. 

NAC kampt met een heuse blessuregolf: ‘’We zitten na het uitvallen van Chiro in een rollercoaster van geblesseerde spelers’’ sprak Vreven voor de camera van BN De Stem. Stijn kan het biertje, verdient na zijn contractverlening, nog even koud laten staan en zich verdiepen in een ingewikkelde puzzel, namelijk de opstelling. De geschorste Haemhouts, de geblesseerde Meijers en N’toko moeten namelijk vervangen worden. De vraag is of de geprezen NAC-coach zijn beperkte selectie weet klaar te stomen voor vanavond en of de Parel van het Zuiden zich weet te revancheren na kansloze nederlaag tegen de Leeuwardenaren. Vanavond 22.00 weten we meer. 

Lees meer de Jupiler League

Dossier: NAC Breda

Reacties