Kick-off beste Futurestoernooi ter wereld

Foto: Breda Nieuws

Breda Future+ bestaat dit jaar 10 jaar en dat gaan we merken! Het wordt een speciale editie waarbij we het internationale tennistoernooi combineren met een festival. Alle dagen live muziek, leuke stands met variatie in food & drinks en natuurlijk toptennis.

“Een nieuw concept”, zo opent Mike van Velzen, directeur van BF+, de kick-off in het Blushuis van het beste Futurestoernooi ter wereld. “We willen van de beste naar de eerste gaan. Dat klinkt raar, maar door onze jarenlange ervaring een logische vervolgstap. Topsport combineren met beleving. Live muziek, live cooking en entertainment.”

Focus op de heren

Maar wat betekent dat voor het tennistoernooi Breda Future+? Van Velzen: “Omdat we de tennisliefhebber en –bezoeker al ruimschoots weten te vinden, willen we ons nu op alle andere mensen richten, daarom de festivalopzet.” Het tennis wordt niet uit het oog verloren. Maar: “We verleggen de focus naar het herentoernooi. Het wordt dit jaar een ITF $25.000,- Future. We hebben dit jaar geen damestoernooi.”

Dit mag voor sommigen als een domper voorkomen, toch heeft het een reden. “In 2018 willen we ons aansluiten bij de ATP Challenger Tour. Breda Future+ zou dus wel eens Breda Challenger kunnen worden. Daarbij komt de focus geheel op het herentoernooi waardoor we beter kunnen programmeren. Hoger niveau, hoger prijzengeld en een nog hogere spanning.”

Breda Future+ festival

De tiende editie wordt dus een combinatie tussen het Futurestoernooi en het festival. Zo zal het park een andere indeling en aankleding krijgen en wordt de catering verzorgd door een afwisselend aanbod aan foodtrucks. Van beste Futurestoernooi ter wereld (als zodanig beoordeeld door de ITF) naar eerste tennisfestival. De toegang is alle dagen, van 24 juni t/m 2 juli, gratis.
publiek bij Breda Future+

Reacties