NAC strijdt voor goede uitgangspositie

Foto: Youtube still / BSR TV

Breda maakt zich op voor een spannende eindfase van het seizoen, want één ding is zeker: NAC speelt in de Play-Offs. Tegen wie, waar en wanneer zal alleen nog afhangen van de komende resultaten, die de ploeg van Stijn Vreven het vertrouwen moeten geven om zich dit jaar wél in de Eredivisie te voetballen.

De voorgaande edities

De nacompetitie is voor NAC inmiddels geen onbekend terrein meer, maar liefst de laatste twee edities heeft de Bredase formatie meegestreden om, respectievelijk, lijfsbehoud en promotie. Zonder succes. En de NAC’ers mogen hun billen weer samenknijpen, want dit jaar kan de uitgangspositie minder zijn dan voorheen. Waar de Parel van het Zuiden zich de eerste keer (seizoen ‘’14 – ‘’15) als grote club uit de Eredivisie manifesteerden en waar NAC de tweede maal (vorig seizoen), als derde op de ranglijst, in de 2e ronde instroomden staat de ploeg er nu anders voor. Met deze stand zullen de Bredanaars zich eerst nog langs Helmond Sport moeten knokken in de 1e ronde. Maar je weet wat ze zeggen: drie keer is scheepsrecht.

Wie doen er mee?

Maar hoe zit het nou eigenlijk met die Play-Offs? De belofte-elftallen Ajax en PSV zijn uitgesloten van deelname aan deze competitie en de Limburgse kampioen VVV, laat deze thriller ook aan zich voorbijgaan. Cambuur, die een periodetitel pakte, staat derde en stroomt dus sowieso al in de 2e ronde in. Door al deze ontwikkelingen, stromen nu ook nummer acht, negen en tien in. Weliswaar in de 1e ronde, maar toch een lekker cadeautje. De overlevenden uit ronde een, zullen zich bij twee Eredivisionisten en vier top-7 geklasseerde Jupiler League teams voegen. De clubs die hier als winnaars uit de strijd komen (vier) zullen het in de finale uitvechten om twee zeldzame Eredivisie tickets.

Uitgangspositie
NAC, dat de achtste plaatst bezet, zal daar niet genoegen mee moeten nemen. Met een gelijk puntenaantal als Almere en MVV is de kans op een betere eindronde mogelijk. Wanneer de Bredanaars Almere passeren is de 2e ronde een feit! De laatste speelrondes zijn dus niet voor spek en bonen, de formatie van Stijn moet strijdend de Play-offs in gaan en als bijtende hond de underdog positie waarmaken.

Stand na 34 speelrondes (”+” staat voor gewonnen periode)
Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen