NAC verwerft goede uitgangspositie in Volendam voor return in Breda

Foto: Breda Nieuws

NAC begon als favoriet aan de eerste halve finale wedstrijd. Uit tegen Volendam probeerde NAC een goede uitgangspositie te halen om komende zondag thuis in de heksenketel van het eigen stadion een finaleplaats af te dwingen. Dat lukte aardig. Jammer van al die gemiste kansen.

NAC speelde met Meijers weer centraal in de verdediging na zijn blessure. Haemhouts was niet op tijd fit waardoor El Allouchi weer in de basis mocht starten.

Het heft in handen

Nadat Volendammer Antwi Brondeel op zijn weg had gevonden bij de eerste doelpoging, nam de Parel snel en vol zelfvertrouwen het initiatief in de wedstrijd. Kopballen van Meijers en Dessers en schoten van Ageypong en Verschueren zorgde voor spanning maar geen doelpunten. Het duurde tot dik na de rust tot de attent spelende Ageypong een voorzet van korte knap inkopte (60′).Volendam reageerde adequaat. Invaller van Son poeierde de bal hard in de bovenhoek, waardoor het al snel 1-1 stond. Ondanks dat NAC het betere van het spel had, scoorde Runderkamp voor Volendam de 2-1 (85′). De wedstrijd leek beslist, maar Cyril Dessers zorgde met een klasse actie voor de 2-2 vlak voor tijd.

NAC had in de eerste helft gemakkelijk uit kunnen lopen waardoor het zich in een hele goede uitgangspositie voor de finale had kunnen plaatsen. 2-2 moet normaliter voldoende zijn, maar de Parel is er nog niet. Zondag a.s. wacht Volendam een muur van geluid en passie in het sfeervolle Rat Verlegh stadion. Breda Nieuws is er bij als NAC probeert de finale van de play offs te halen.

Reacties