Zomerse HB-loop komende zondag

Foto: HB loop

Ook aan toeschouwers is gedacht tijdens de Decathlon Haagse Beemden Loop van komende zondag. Naast het aanmoedigen van de deelnemers, is er gezellige muziek (ook langs het parcours) en staan er diverse speelattracties voor de kinderen. Ook de inwendige mens wordt natuurlijk niet vergeten door diverse eet- en drinkkraampjes op het terrein.

Net als voorgaande jaren vindt dit evenement plaats op en rond het terrein van B.S.V. Boeimeer. Vele deelnemers gaan hun beste beentje voorzetten om een prestatie neer te zetten op een van de verschillende afstanden: 5 km, 10 km, 15 km, de uitdagende Obstacle Trail Run of de Kidsrun.

Onder andere de volgende topatleten zullen aan de start verschijnen van de diverse afstanden: Jeroen Maas, Petra Sloots, Marcel Laros, Sandra Laros, Jay Sauer, Dennis de Freytas, Stein Posthuma, Huub Maas,
Elke Wouters en Jean-Pierre Hoeboer.

Programma HB loop

  • 12:00 uur: 10 km
  • 13:45 uur: Obstacle Trail Run
  • 13:55 uur: 5 km wheelers
  • 14:00 uur: 5 km en 15 km
  • 15:40 uur: Start warming-up Kidsrun.
  • 16:00 uur: Kidsrun: naar keuze 1, 2 of 3 ronden van 1.500 meter.

Record aantal voorinschrijvingen

Er heeft zich dit jaar een record aantal deelnemers ingeschreven bij de voorinschrijvingen, zo’n 20% meer dan vorig jaar. Hemelvaart en Breda Jazz zijn voor hardlopers dus geen reden om de HBL dit jaar voorbij te laten gaan. De voorinschrijving is op dit moment gesloten maar iedereen die nog wil meedoen kan zich zowel zaterdag 27 mei als zondag 28 mei inschrijven. Dit kan op beide dagen in het clubhuis van B.S.V. Boeimeer (Heksendans 4) vanaf 10 uur. Op zaterdag kan dit tot 16 uur, op zondag tot een half uur voor de start van de desbetreffende afstand. Deelnemers kunnen zich voor of na de loop laten masseren, er zijn kleedkamers, douches, toiletten en een gratis bewaakte garderobe.

Nieuwe routes

De HBL blijft zich ieder jaar vernieuwen. De Kidsrun heeft een geheel nieuw parcours gekregen en de kleine durfals kunnen zich wagen aan een aantal hindernissen. Deze zijn optioneel dus er kan ook langs gelopen worden. De Obstacle Trail Run heeft een aantal andere hindernissen en een iets andere route. Als laatste is het 5km parcours dit jaar precies omgedraaid ten opzichte van andere jaren. Dit geeft de lopers een nieuwe beleving van het parcours. Ook is er een grotere kans op wind mee op de Bredestraat. Het omdraaien van de route heeft overigens ook een voordeel voor de omwonenden: omdat de route nu eerst door het bewoonde deel gaat en daarna pas de polder in, hoeven de wegafzettingen minder lang te blijven staan.

Vrijwilligers welkom

Personen die aanstaande zaterdag of zondag een paar uurtjes over hebben en graag een bijdrage willen leven aan een topdag voor de deelnemers kunnen zich aanmelden via [email protected]. Taken die nog open staan zijn onder andere het uitdelen van medailles, toezicht houden bij de hindernissen en het verwerken van de inschrijvingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen