Promotie NAC! Eredivisie kan zich verheugen op terugkomst Parel van het Zuiden

Foto: VoetbalinBreda

NAC is terug op het podium waar het thuis hoort: de eredivisie. De veroordeling tot de Jupiler League is voorbij.

De grootse club met haar uitgesproken Brabantse clubcultuur en meeslepende “avondjes NAC” is “back on the right track”. Na de 1-0 in Breda won NAC ook in Nijmegen. Met enkele enkele minuten te spelen staat het 1-4.

Twee jaar hectiek, dolen, pieken en dalen

Trainerswisselingen, een compleet elftal vervangen, de moeizame opstart met Manchester City, de terugkomst van de ondergewaardeerde Ronnie Stam, het afscheid van clubicoon Jelle ten Rouwelaar, de fenomenale talenten van Garcia en Dessers etc. etc…… Ingredienten voor vele ups en downs van NAC in de Jupiler League. Het fysieke vechtvoetbal tegen zich ingravende tegenstanders, bleek een grotere uitdaging dan verwacht. Geploeter werd afgewisseld met mooie wedstrijden. Het was een golfbeweging.

Vreven krijgt het elftal net op tijd aan de praat 

Met de aanstelling van Stijn Vreven had NAC de juiste trainer te pakken die beetje bij beetje zijn ploeg op aanstekelijke wijze als eenheid aan het voetballen kreeg. De juiste combi van Bredase spelers als El Allouchi en Meijers met de Manchester City talenten Garcia en Horsfield bleek te gaan werken. Maar het was vooral Cyriel Dessers die naar grote hoogte steeg en NAC de eredivisie in knalde.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen