Glansrijke promotie NAC na afgetekende winst in Nijmegen

Met de 1-0 thuisoverwinning op zak ging NAC, gesteund door dik 500 supporters, naar de Goffert om kost wat het kost de promotie veilig te stellen. En dat lukte met verve.

Het voordeel van video

NAC begon met dezelfde basiself als in de thuiswedstrijd op Hemelvaart. De Bredase ploeg begon sterk met een aanval waarbij Korte ten val werd gebracht in de 16. Enkele minuten later werd scheidsrechter Blom naar de video geroepen. Hij oordeelde dat de overtreding toch het predikaat penalty verdiende, waardoor Cyriel Dessers de meer dan comfortabele 0-1 (7′) in kon schieten.  Dat was voor NEC het startsignaal om alles op alles te zetten voor drie doelpunten die het op dat moment achter liep op de Parel. Nadat Grot al meteen op de vuisten van Brondeel had geknald werd NEC sterker en sterker. De Bredase ploeg werd met de rug tegen de muur gezet, maar de NIjmegenaren misten het vernuft en de daadkracht om daadwerkelijk een goal te maken. Totdat het tweede voordeel van video zich aandiende en Breinburg voor NEC de penalty inschoot (32′). Na de 1-1 zette NEC nog meer aan, won de persoonlijke duels en probeerde de tweede treffer voor rust te forceren. NAC overleefde en kwam sterker terug.

NAC laat van zich spreken in tweede helft, Dessers maakt hattrick compleet

De Parel van het zuiden kwam goed terug van de thee en kreeg meteen na de rust een uitstekende kans op 1-2 (Dessers na counter Ageypong). 7 minuten later schoot Dessers uit een identiek situatie wel raak voor de 1-2 (52′). NEC was mentaal gebroken en NAC liep uit naar 1-4 door Korte (71′) en wederom Dessers (74′) die met zijn hattrick wederom bepalend was. Ook in deze wedstrijd liet Cyriel Dessers zijn torinstinct weer eens zien.