Opkomende sport Padel binnenkort ook bij Tennisvereniging Heksenwiel

Foto: Facebook Padel.nl

Tennisvereniging Heksenwiel start met het aanleggen van 1e padelbanen in Breda. Padel, de snelst groeiende nieuwe sport in Nederland, kun je vanaf juli spelen bij tennisvereniging Heksenwiel. Het park krijgt in de komende maanden een metamorfose door twee padelbanen te realiseren.

Padel is een goede aanvulling op het bestaande tennisaanbod. Sasja Aleksic, voorzitter van TV Heksenwiel: “We hebben de behoefte van onze leden onderzocht. Onze tennissers willen meer variatie en keuzevrijheid. De bij de Ulvenhoutse Tennisvereniging aangeboden padelclinic werd door onze leden met groot enthousiasme ontvangen. Steeds meer tennisverenigingen erkennen deze behoefte en leggen om die reden padelbanen aan. Dit zorgt weer voor versterking van de toekomstbestendigheid van de club.”

De tennisvereniging is vorige week begonnen met de werkzaamheden. Hierbij is gekozen om één tennisbaan op te offeren. “We krijgen er wel twee padelbanen voor terug”, aldus secretaris Lennart de Graaf.
“Padel is een mooie aanvulling voor huidige leden en de sport trekt tevens nieuwe mensen naar de club.” In juli zijn de twee banen gereed om officieel en feestelijk geopend te worden.

Wat is padel?

Padel staat voor spektakel! Zowel spelers als toeschouwers genieten van deze actieve, dynamische en laagdrempelige sport. Het is een combinatie van verschillende racketsporten en je speelt het altijd twee tegen twee. Het speelveld is een kruising tussen een tennis- en squashbaan. Het spel wordt gespeeld volgens de tennisregels, met als belangrijkste verschil dat je de bal ook via de wanden mag spelen. Het is snel, er is veel actie en de bal blijft lang in het spel. Juist daardoor is het dus een sport die gemakkelijk te leren is door jong en oud.

Met dank aan

Tijdens dit traject hebben wij regelmatig overleg met de gemeente Breda gevoerd. De gemeente steunt de ontwikkeling van ons park en heeft het mogelijk gemaakt om vergunningsvrij te kunnen bouwen.
Onze dank gaat ook uit naar de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland voor de verleende subsidie ten behoeve van duurzame investeringen in LED verlichting en zonnepanelen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen