Bart Meijers krijgt NAC contract voor 2 jaar

Foto: Michelle de Vries / STIM fotografie

Bart Meijers uit Etten-Leur speelt ook de komende seizoenen bij NAC Breda. De verdediger en club zijn mondeling akkoord over een contract voor twee seizoenen, met een optie voor een extra seizoen, zo meldt NAC op haar website.

Tot dusver kwam Meijers op amateurbasis negen duels in actie voor de Parel van het Zuiden, voordat een schouderblessure kortstondig roet in het eten gooide. De afgelopen jaargang beleefde Meijers zijn doorbraak in het eerste elftal van NAC. Onder Stijn Vreven kwam de jongeling steeds dichter tegen de basis aan te zitten en op 24 februari, in het thuisduel tegen FC Volendam, was het zover. Dat duel kreeg Meijers zijn eerste basisplaats en de verdediger vervulde die rol met verve. Meijers was op tijd weer fit voor de Jupiler Play-offs, waarin hij alle vier de duels aan de aftrap stond.

Technisch Directeur Hans Smulders: “Bart heeft het afgelopen jaar grote stappen gemaakt in zijn ontwikkeling. Hij kreeg de kans om zich te bewijzen en heeft die kans met beide handen aangegrepen. Daarmee heeft hij een uitstekende indruk achter gelaten. Nu is het zaak voor hem om die ontwikkeling door te zetten en door te groeien naar een vaste waarde voor NAC op eredivisieniveau. We zijn erg blij dat een jeugdspeler zich op deze wijze manifesteert en we een jongen uit de regio langer aan ons kunnen binden.”

Bart Meijers: “Dit is een fantastisch gevoel, ik ben natuurlijk hartstikke blij dat met dit contract. Het is een droom die uitkomt. Elke jongen die begint met voetballen wil uiteindelijk profvoetballer worden. Ik heb er altijd hard voor gewerkt en daar word je nu voor beloond. Komend seizoen moeten we er met elkaar voor zorgen dat NAC in de eredivisie blijft. Ik hoop dat ik de komende seizoenen met NAC mee kan groeien en belangrijk kan zijn voor de ploeg.”

 

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen