Samenwerking voor sportdeelname aangepast sporten in West-Brabant

Foto: BredaActief

De gezamenlijke ambitie om in drie jaar 50.000 mensen met een beperking meer te laten bewegen.

Breda Actief heeft vanuit Sportloket West-Brabant geholpen bij de totstandkoming van de samenwerking tussen zeven gemeenten op het gebied van aangepast sporten. Deze samenwerking is onlangs ondertekend tijdens de voorlichtingsbijeenkomst van het programma Grenzeloos actief.

De sportdeelname van mensen met een beperking blijft achter bij die van mensen zonder beperking. Daarnaast is dichtbij huis een passend aanbod vinden voor mensen met een beperking minder vanzelfsprekend. Daarom hebben de gemeenten Breda, Drimmelen, Etten-Leur, Geertruidenberg, Moerdijk, Roosendaal en Oosterhout de handen ineengeslagen. De gezamenlijke ambitie om in drie jaar 50.000 mensen met een beperking meer te laten bewegen werd weergegeven door Gedeputeerde Henri Swinkels tijdens de voorlichtingsbijeenkomst voor West Brabantse wethouders, beleidsambtenaren, zorgorganisaties, patiëntenverenigingen en andere instanties.

Grenzeloos Actief

Het sport- en beweegbeleid Grenzeloos actief is opgezet door het ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport (VWS), om een landelijk dekkende structuur en passend sport- en beweegaanbod te creëren, waarbij iedereen in Nederland met een beperking de mogelijkheid heeft om te sporten en bewegen. Hierbij is samenwerking tussen lokale en regionale partijen van groot belang.

Meedoen

Denk je er ook regelmatig aan om, of wil je als sportvereniging of organisatie ook mensen met een beperking helpen, meer te laten bewegen? Neem dan contact op met het sportloket via [email protected] of 076 52 33 555.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen