Vijf EK-wedstrijden in Rat Verlegh Stadion

Foto: weuro 2017

Aanstaande zondag begint het EK voetbal voor vrouwen. Aanstaande maandag is de eerste wedstrijd in Breda en op 3 augustus wordt er de laatste wedstrijd gespeeld. Dit is de halve finale waarna in Enschede de finale gespeeld wordt.

Breda is een van de zeven speelsteden en rekent op een flink aantal bezoekers, zowel in het stadion als in de stad. “We hopen dat het EK echt gaat leven in de stad”, zegt Mirjam Wallien, namens de gemeente nauw betrokken bij de voorbereidingen van WEURO 2017. “Want dit is een unieke kans om de Europese top van het vrouwenvoetbal zo dichtbij huis in actie te zien.”

Wil je kans maken op de 5 x 2 tickets voor Duitsland –  Zweden op maandag 17 juli, ga dan naar de Breda Nieuws Facebookpagina en laat weten hoe ver jij denkt dat onze leeuwinnen gaan komen tijdens dit EK? Donderdag 13 juli rond 14.00 uur worden de winnaars geloot.

In het Rat Verlegh Stadion worden vijf wedstrijden gespeeld, met als aftrap Duitsland-Zweden op 17 juli en als afsluiter een van de halve finales op donderdag 3 augustus. Al vanaf dag één van het toernooi, zondag 16 juli, heeft Breda een fanzone in de Willemstraat. Daar is plek voor 3.500 voetballiefhebbers en is op tien speeldagen van het EK van alles te doen en te beleven. Er komt een chill zone, een groot scherm, food trucks, muziek en allerlei voetbalspellen. Daarnaast is de straat het vertrekpunt voor de fanwalk van supporters op weg naar het stadion. “We hebben Sport76 gevraagd een gezellige ontmoetingsplek te creëren, waar bezoekers voetbal kunnen kijken én zelf actief kunnen zijn.”

Met de organisatie van het toernooi hebben zowel de KNVB als de speelsteden een duidelijk doel voor ogen. De organisatie van een feestelijk en succesvol evenement staat uiteraard voorop, maar ook wordt actief ingezet op het vergroten van de bekendheid, de populariteit en de omvang van het vrouwenvoetbal in Nederland. Want hoewel voetbal de snelst groeiende sport onder meisjes is, kampt de sport wat betreft media-aandacht nog steeds met een achterstand. In de aanloop naar het toernooi was de promotie vooral gericht op verenigingen en het onderwijs. Bijvoorbeeld door een lespakket voor basisscholen, masterclasses voor studenten, de organisatie van Voetbalfestivals en extra voetbalactiviteiten in de wijken. Om WEURO 2017 bij zo veel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen, is er sinds deze maand een promoteam actief en wordt de stad aangekleed met ballen, vlaggen en banieren. Ook wordt in samenwerking met NAC, Breda Actief en de horeca gekeken welke acties kunnen worden ondernomen om van het EK een fantastisch sportfeest te maken.

De kaartverkoop voor toernooi loopt naar verwachting. Ondanks de vakantieperiode is er genoeg animo voor de wedstrijden. Niet alleen vanuit Nederland, maar ook uit België en Duitsland worden veel fans verwacht. “Met name de laatste weken zien we dat de kaartverkoop aantrekt, vooral voor de wedstrijd Noorwegen-België en de halve finale. We hopen dat ook andere groepen straks de weg naar het stadion weten te vinden.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen