Strijdbaar NAC niet opgewassen tegen gewiekst PSV

De eerste Brabantse derby van het seizoen was meteen een kraker. Het vernieuwde NAC met de piepjonge talenten tegen het ambitieuze PSV. In een volgepakt stadion speelt NAC tijdens de eerste helft fel in een hoog tempo. PSV pakte echter in de tweede helft de punten door zakelijk en slim de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Talenten van NAC smaakmakers van de eerste helft

Garcia en Vloet dicteerden het middelveld. Garcia had de regie en was overal op het veld te vinden om te strooien met uitgekookte passjes en vernuftige acties. Ook de andere talenten uit Manchester lieten zien dat huren nog zo gek niet is. De actieradius van Ambrose, de felheid van Angeline en de acties van rechtsbuiten Fernandez waren bij vlagen indrukwekkend. Ondanks het overwicht benutte de gevaarlijke Bergwijn de eerste kans voor PSV. Ambrose schoot op slag van rust de penalty hoog in de touwen waardoor het publiek er eens goed voor ging zitten. NAC laat snel, fel combinatievoelbal zien.

Gewiekst PSV maakt het af in de tweede helft

Het lukte de Parel van her zuiden niet om de lijn uit de eerste helft volledig door te trekken. PSV groeide in de wedstrijd. De Eindhovenaren kregen controle over het middenveld en wisten enkele slimme kansen te creeeren. De wedstrijd was in een mum van tijd beslist. Van Ginkel scoorde via een kopbal (wederom na een corner) in de 61e minuut en Lozano in de 69e minuut met een knappe schuiver. PSV profiteerde van balverlies en onervarenheid van de Bredase ploeg. Ook PSV’er Hendrix pakte met een mooie lage schuiver, net voor het eindsignaal, zijn doelpunt mee. PSV speelt het goed uit en staat nu met vier andere teams bovenaan de ranglijst.

Vrijdag speelt NAC thuis tegen Sparta. De Rotterdammers speelden vandaag ook om 16.45 en behaalden hun eerste punt deze competitie door een 1-1 gelijkspel thuis tegen Zwolle.