NAC geeft comfortabele voorsprong weg tegen Sparta

In een volgepakt Rat Verlegh stadion lag de focus vandaag op de eerste drie punten tegen Sparta. Na twee keer kopje onder te zijn gegaan mochten dezelfde elf als vorige week starten. Om het tij te keren. Ook Sparta, met 1 punt op haar conto, was echter niet gekomen voor de gezelligheid, en speelde compact en geconcentreerd. De Parel van het zuiden groeide aanvankelijk in de wedstrijd maar zag de Kasteelheren langszij komen door een sterk laatste kwart van de wedstrijd.

NAC beloond voor fris spel

Sparta zet veel druk op de bal om NAC niet in het spel te laten komen. NAC worstelt zich hier uit met snelle combinaties, maar mist de scherpte in de eindpass om gevaar te kunnen stichten. Het eerste echte gevaar kwam in de 21e minuut uit een afstandsschot van linksback Angelino. Zijn droge schuiver werd ternauwernood gekeerd door Sparta keeper Kortsmit. De tweede kans was voor Raj Vloet, die een vrije schietkans op rand strafschopgebied verkeerd raakte. Ondanks enkele hartverwarmende hoogstandjes uit het Manchester-peleton, blijft het moeizaam. Het publiek blijft achter de ploeg staan en krijgt de beloning in de 42e minuut als Mari van dichtbij de 1-0 intikt uit een corner. Sparta had daar in de eerste helft nog weinig voorwaartse daden tegenover gesteld.

NAC zet door, Sparta komt sterker terug

De tweede helft is 5 minuten oud als Raj Vloet, wederom uit een corner, snoeihard de 2-0 in de touwen kopt. Het lukt NAC niet om door te drukken en Sparta probeert het initiatief over te nemen. Dit leidt bijna tot de 2-1 (63″). 5 Minuten later pareert Noppert van dichtbij een intikker van Muhren. Uit de corner die hieruit volgt komt de 2-1 dan toch op het scorebord door Ache (69″). Sparta neemt het heft in handen en NAC moet een stap terug zetten. Nadat Mets in de ploeg is gekomen om de balans op het middenveld te herstellen, krijgt NAC weer wat meer grip. In de 80e minuut leidt een snelle counter bijna tot de derde treffer voor NAC door de sterke, no nonsense, spits, Ambrose. De NAC defensie wankelt en het stadion verstomd als in de 84e minuut de 2-2 ingeschoven wordt door opnieuw Ache. In de 89e minuut schiet Garcia nog op de paal, en laat daarmee het volle stadion in ongeloof achter.

Jonge ploeg met potentie, te weinig volwassenheid

Defensief staat het nog niet als een huis. Met name in de tweede helft gaf de verdediging te veel ruimte weg. Ook Noppert maakt als keeper nog geen al te zekere indruk. Hij heerst nauwelijks in het strafschopgebied, reageert traag en is nog ver verwijderd van de doelman die punten pakt voor NAC. Veel aanvallen begonnen uit het slimme samenspel tussen El Allouchi en Garcia, maar dit leidde nog te weinig tot daadkracht voorin. Raj Vloet was te vaak onzichtbaar en de spitsen werden te weinig in de diepte bediend. De talenten uit Manchester maken het verschil. Zij geven NAC het voetballende vermogen dat nodig is om in de eredivisie punten te pakken tegen de ploegen uit het rechterrijtje. Garcia voorop. De Bredase ploeg mist de volwassenheid om tot het einde toe de voorsprong binnen te slepen. De ploeg moet duidelijk nog groeien.