Urban Trail brengt je waar je normaal nooit komt [fotoverslag]

Met de Wings for Life, De Tien van ’t Aogje, Haagse Beemden Loop en Singelloop om  er maar enkele te noemen, heeft Breda toch al mooie en succesvolle loopevenementen achter haar naam staan. Vandaag komt daar er nog een bij, genaamd Urban Trail. Deze brengt je op plaatsen waar je normaal (bijna) nooit komt.

Het 10 kilometer parcours ligt niet alleen langs mooie plaatsen van Breda centrum, maar ook er doorheen. De gedachte achter Urban Trail is deelnemers kennis te laten maken van de mooie dingen die Breda te bieden heeft. Meteen na de start lopen de ongeveer 2000 deelnemers het Holland Casino binnen, zien de binnenkant van de Mezz, kijken ondertussen of de treinen op tijd rijden op het Centraal Station en ervaren waarom STEK zo succesvol is.

Tijd genoeg

Omdat er geen tijdsregistratie is, biedt dit de mogelijkheid tijdens de loop deze unieke plaatsen te bezoeken. Zo hadden vele deelnemers nog genoeg adem om tussendoor bij Ameezing uit volle borst mee te doen. Of even zich jong te voelen en de trampolines bij Cross Jump uit te proberen. En waan je even een gedetineerde als het parcours dwars door de Koepel loopt. Men genoot zichtbaar van het unieke karakter van het parcours en van het mooie weer. De sfeer zat er in het begin al goed en het eindigde alleen maar beter. En ook het ontbijt, verzorgd door Urban Trail viel goed in de smaak.

Nadat de deelnemers over de finish waren geweest was de sfeer lekker los en was iedereen vrolijk. Iedereen had het gehaald, het weer was mooi en een mooie ervaring rijker. En wie weet komen ze nog een keer terug, maar dan als bezoeker in plaats van renner. Met dank aan de sponsoren en de ongeveer 100 vrijwilligers. Bekijk de Fotoserie van Kin Cheong Lau bovenaan dit artikel.

Dossier: Fotoreportages

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden