AZ trekt aan langste eind tegen vaardig NAC

Met nieuwkomer Mark Birighitti onder de lat begon NAZ afwachtend aan de wedstrijd. AZ nam voor 12.500 toeschouwers het initiatief, maar wist het vele balbezit niet om te zetten in kansen. Met twee kansen voor AZ om twee voor NAC (Vloet en Garcia) was de 0-0 ruststand terecht.

NAC kwam na de rust goed uit de kleedkamer en probeerde met snel combinatievoetbal de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken. Binnen drie minuten kreeg de Parel echter het deksel op de neus toen Helmer (55′) en Til (58′) voor 2-0 zorgden. Nadat Korte in de rebound de 2-1 inschoof, na een gemiste penalty van Ambrose, werd het spannend. NAC probeerde een punt veilig te stellen maar had het geluk niet aan haar zijde.

AZ blijft aansluiting vinden bij de top, terwijl NAC nog wacht op de eerste zege.