2x judogoud in Frankfurt voor Wandel

Foto: Bliemer Arashi Sport

Afgelopen weekend behaalde toppertje Vera Wandel meteen alweer twee gouden judo medailles in Frankfurt Duitsland!

Judoschool Bliemer Arashi Sport is nog maar net begonnen met zijn 25e seizoen en is meteen aanwezig.

Vera Wandel zorgde voor een mooie opening van het wedstrijdseizoen door twee keer kampioen te worden in Duitsland. Vera Wandel, 11 jaar, de brugklasser van Dongemond college te Raamsdonksveer, was het afgelopen weekend actief in Duitsland waar zij had deelgenomen aan Weisser Turm-Pokal, georganiseerd door HTG judo in Bad Homburg. Vera deed beide dagen mee aan dit toernooi. Op zaterdag streed zij in de categorie min 14 jaar min 32 kg. Haar eerste tegenstander werd met een heupworp verrast, kwam ongelukkig op de mat terecht en moest vroegtijdig de wedstrijd opgeven. Vera scoorde in de tweede partij een wazari met een overname en won uiteindelijk met een houdgreep. In de derde wedstrijd tegen Isabelle Knaus maakte Vera een binnenwaartse beenworp en won met ippon. In de finale won ze opnieuw met een houdgreep en won hiermee goud.

Op zondag pakte Vera Wandel haar tweede goud in een zwaardere klasse met meiden die 4 kilo zwaarder waren en haar favoriete worp was niet toegestaan! Haar eerste pot was een zeer zware maar er werd uiteindelijk toch gewonnen. Daarna opnieuw vier keer winst met heupworp en de binnenwaartse beenworp! Klasse dat ze zo snel kan omschakelen. In september staan meer wedstrijden bij Bliemer Arashi Sport op de agenda.

Op 24 september doen de judoka’s aan het Amerhal toernooi in Made mee. En op 1 oktober organiseert Bliemer Arashi het 500 punten toernooi voor de beginnende wedstrijdjudoka’s uit de regio.

Reacties