Wijksport is weer gestart

Foto: Breda Actief

De sportcoaches van Breda Actief zijn in elke wijk van Breda te vinden. Na de zomerperiode zijn ze weer enthousiast van start gegaan op de verschillende playgrounds en sportveldjes.

Al jaren organiseren de sportcoaches van Breda Actief met veel plezier verschillende sport- en spelactiviteiten in de wijken van Breda. Nu het schooljaar weer begonnen is, zijn de activiteiten in de wijk ook weer gestart. Jeugd in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar kan meedoen.

Wijksport

Wijksport is voor jeugd van verschillende leeftijden. De activiteiten zijn altijd gratis en voor iedereen toegankelijk. Het maakt dus niet uit op welke school iemand zit, waar ze vandaan komen of dat ze al een sport beoefenen… iedereen is welkom. Breda Actief vindt het belangrijk dat de jeugd genoeg aan beweging doet buiten schooltijd. Tijdens de activiteiten staan respect voor elkaar en sportiviteit hoog in het vaandel.

Wijksportcoaches

De wijksportcoaches Mark de Brouwer (Zuidoost) , Andre van Dongen (Noordoost), Michel Verhagen (Noordwest), Jaap van Loon en Obie Peersman (Zuidwest) zijn meerdere keren per week in verschillende wijken actief. Daar geven zij de jeugd een kans om te sporten. Zij richten zich vooral op de doelgroep in de leeftijd van 10 tot en met 18 jaar. Tijdens de activiteiten wordt er samengewerkt met verschillende jeugdwerkorganisaties.

‘Wij willen alle jongeren een kans geven om te bewegen en hun talent de ontdekken. De vraag vanuit de jongeren proberen wij te beantwoorden met een passend aanbod. Door middel van goede samenwerking met verschillende partners in de wijk creëren wij kansen voor de jongeren.’ aldus de wijksportcoaches.

Sportieve evenementen

Ook dit sportseizoen organiseert Breda Actief een aantal leuke sportieve evenementen. Zo is er onder andere de Cruijff Court 6 tegen 6 kampioenschappen medio maart, de Ramadan Cup Breda in mei en in de schoolvakanties de X-kids activiteiten.

Aanmelden

Voor Wijksport hoeven kinderen en jongeren zich niet aan te melden. Iedere week kunnen ze meedoen en het is helemaal gratis. Het activiteitenoverzicht van ‘Wijksport’ is te vinden via www.breda-actief.nl

Reacties