Twee strakke goals Raj Vloet bezorgen NAC eerste seizoenswinst

In een wederom volgepakt Rat Verlegh stadion ging NAC vanavond voor de eerste winst. Drie broodnodige punten om uit de kelder van de eredivisie te komen. NAC kreeg het voor elkaar om het tij van de aanvankelijk bittere wedstrijd te keren. De broodnodige eerste driepunter van het seizoen is binnen.

Ageypong en Mets startten in de basis. Nieuwbakken keeper  Birighitti begon aan zijn eerste thuisavontuur.

Matte eerste helft, weinig vertoon

NAC probeert aanvankelijk vanuit de counter snel om te schakelen om een doorbraak te forceren richting het doel van Groningen doelman Padt. Het lukte de Groningers om de tactiek van NAC te ontregelen, waardoor een vlakke wedstrijd ontstond. NAC vond de openingen niet om gevaar te stichten. De Bredanaars konden zich niet aan het verlammende tempo van Groningen ontworstelen. Los van enkele toevalligheden in de 16 viel er dan ook weinig te genieten. Tikkie terug en wachten op de eerste fout van de tegenstander of een dood spelmoment. In de 25e minuut leidde dit tot een kopkans voor Menno Koch die een schitterende bananen-vrije trap van Angelino,over kopte. In de 35e minuut schoot Ageypong diagonaal in het zijnet. Groninger Mahi deed een minuut later hetzelfde aan de andere kant voor de ogen van Birighitti, die op slag van rust nog een vrije trap uit de bovenhoek haalde. In de 44e minuut knalde Ageypong vol op de vuisten van van der Padt. Gelukkig voor de trouwe supporters zat er nog wat venijn in de staart van helft 1

Raj Vloet keert de wedstrijd

De tweede helft begon met een grote kans voor Groningen die Birighitti uitstekend keerde. Groningen en NAC vielen na een aardig begin terug in de oude patronen. Als er al vooruit werd gevoetbald, dan was er wel een slordige eindpass die roet in het eten gooide. Maar het tij werd gekeerd. Beide ploegen gaven meer ruimte weg waardoor Raj Vloet een dieptepass hard in de touwen kon jagen 1-0 (59″). Een minuut later schoof hij knap de 2-0 binnen, na een prachtige actie van Angelino. In de 70e minuut kwam de aansluitingstreffer. Mahi zijn volley belandde in de lage hoek voor de 2-1 (70′). Ook NAC liet weer van zich horen met mooi schoten van Garcia en Vloet. Het bleef spannend met een buitenspelgoal voor Groningen in de laatste minuut. Maar de punten gingen naar de Parel.

Het tot nu toe fletse FC Groningen mistte ook vanavond het zelfvertrouwen om de pollen uit het veld te spelen. Bij NAC hadden de de bepalende spelers Garcia, Ambrose en el Allouchi aanvankelijk hun dag niet om de boel open te breken. Gelukkig kon Vloet in de tweede helft het verschil maken. En Birighitti? Die stond vandaag enkele malen goed zijn mannetje.