Judogoud in Tsjechië voor Bliemer Arashi!

Elk jaar organiseert SKKP Brno, een grote Tjechische judocub met veel judoka’s uit de Nationale selectie, een tweedaags Internationaal judotoernooi Grand Prix Czech Republic, gevolgd door ook tweedaagse trainingstage.

Dit jaar, met 800 deelnemers uit vooral Tjechië, Slowakije, Polen, Rusland, was het toernooi goed bezet. Als enige Nederlandse deed Vera Wandel van Bliemer Arashi Sport op zondag 17 september mee aan dit toernooi en pakte ook hier na Stuttgart en Frankfurt judogoud!

Wandel kwam uit in de klasse min 13 jaar tot 32 kg in een poule met een dubbel eleminatie systeem. De wachttijd tussen de weging en de start van de wedstrijden in Wandel’s categorie bedroeg….een halve dag. En omdat alles in het Tjechisch was en men nauwelijks Engels sprak was het continue opletten om het begin van de wedstrijden niet te missen. Eindelijk werd het aangekondigd en mocht Wandel tegen de Tjechische Helena Hadrbolcova strijden. De judoka’s van het voormalig Oostblok zijn fel en proberen de tegenstanders met agressieve aanvalstechnieken te intimideren. Vera Wandel kreeg er volop mee te maken! Zij scoorde bij Ellena wel drie wazari’s maar kreeg toch niet voldoende grip op haar. In de laatste  seconden maakte Wandel alsnog een ippon met haar tai-otoshi (armworp) en was door naar de halve finale waar zij tegen de Slowaakse Ella Markovicsova uitkwam. Ella zette Vera zwaar onder druk, maar Vera bleef kalm en won met twee wazari’s door een heupworp. De finale werd tegen  de Tjechische Lucie Sitnerova gespeeld. Dat is een oude bekende, de meiden kwamen elkaar twee keer eerder tegen in Venray. Vera was verrassend en snel. Binnen 7 seconden met een ko-soto- gake (buitenwaartse beenhaak) won zij met ippon en schreef ze dit kampioenschap op haar naam!

Volgende week heeft Vera een toernooi dicht bij huis in België en strijden meerdere wedstijdjudoka’s van Bliemer Arashi Sport in Made tijdens het Amerhaltoernooi. Op zaterdagmiddag 30 september komt grootmeester Piet de Jong 7e dan judo om een kata-stage te verzorgen bij Arashi, waar iedereen voor kan inschrijven. De stage is in sportzaal Markkant van 14.30-16.30 en op 1 oktober organiseert Bliemer Arashi het 36e 500 punten toernooi voor de beginnende wedstrijdjudoka’s uit de regio.