Hogenkamp verslaat Bertens in Seoul

Foto: ANP

Richél Hogenkamp heeft de tennisconfrontatie met Kiki Bertens in de eerste ronde van het toernooi in Seoul in haar voordeel beslecht. De 25-jarige Doetinchemse won in Zuid-Korea in drie sets van haar even oude landgenote: 5-7 6-4 6-3.

De partij verdiende geen schoonheidsprijs. Beide speelsters hadden vooral grote moeite met hun service. Over en weer leverden zijn opslaggames in. De als tweede geplaatste Bertens, de nummer 29 van de wereld, maakte de meeste fouten. In het derde bedrijf kwam ze zelfs 5-1 achter. De Bredase leek zich even op te richten, maar Hogenkamp liet haar landgenote niet meer in de wedstrijd terugkomen, zo meldt het ANP.

Bertens en Hogenkamp troffen elkaar voor de zesde keer. In de voorgaande confrontaties was Bertens drie keer de beste, Hogenkamp, die op de 119e plaats heel wat lager staat op de wereldranglijst, voegde daar nu haar derde zege op Bertens aan toe. Voor de Bredase was het toernooi in Seoul haar eerste optreden na de US Open. Hogenkamp speelde na New York nog in Tokio, waar ze in de eerste ronde werd uitgeschakeld.

Bertens won de eerste set, maar dat ging al met de nodige moeite. In het tweede bedrijf worstelden beide tennissters met hun opslag. Bertens leverde vier keer haar servicegame in, Hogenkamp drie keer. In de derde set wankelde de geëmotioneerde Bertens vanaf het begin. Hogenkamp profiteerde volop van de fouten bij haar tegenstander. Ook al sloeg Bertens in de laatste game van de wedstrijd een paar opvallende dropshots, ze was er niet meer mee gered.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen