De populairste NAC-cafés in Breda

Foto: DJ City Breda

Een voetbalwedstrijd duurt negentig minuten, verdeeld over twee helften van vijfenveertig minuten. Althans, zo werkt het voor de voetballers. De supporters hebben besloten om een derde helft toe te voegen. De derde helft duurt in de meeste gevallen langer dan negentig minuten.

Iedere club heeft wel een paar kroegen waar supporters vertoeven na de wedstrijd, zo ook NAC. Dit zijn de favoriete kroegen van de NAC-supporter:

Café Beatrix

Café Beatrix bevindt zich onder de B-side. Voor-, tijdens- en na de wedstrijd zit het café vol met fanatieke supporters, die de overwinning (alvast) willen vieren of het verdriet van een nederlaag weg willen drinken. In het café is er een dj, die voor muziek zorgt. De muziek is Nederlandstalig, iets wat veel NAC-supporters zeer kunnen waarderen. Er komen maar weinig mensen nuchter uit de Bea (zo wordt het café in de volksmond genoemd).
Dok19
Dit café ligt in de binnenstad van Breda, met de haven als uitzicht. Ideaal om een biertje te drinken na de wedstrijd van NAC. Dok19 is ongeveer een kwartier lopen vanuit het Rat Verlegh stadion. Veel supporters komen hier gezellig bij elkaar en geef ze eens ongelijk. Een mooie setting binnen en genoeg ruimte om buiten te zitten. Dit alles zorgt voor een gezellige sfeer, daar in dat kleine café aan de haven.

Cordial
Net als café Beatrix zit ook de Cordial in het stadion. Dit café bevindt zich onder de hoofdtribune en is wat zakelijker dan de Bea. Na afloop van een wedstrijd wordt ook hier veel bier gedronken door supporters. Het enige verschil met de Bea is dat de Cordial wordt bezocht door sponsors en relaties. Dit café is ook leuk voor kleine kinderen, want na afloop blijven ook de spelers een biertje drinken daar. Een ideale mogelijkheid voor de jonge fans om met hun idool op de foto te gaan.
Café ‘t Stammeneke
Café ’t Stammeneke is misschien wel het populairste café onder de NAC-supporters. Het is een gezellig café, waar regelmatig artiesten komen optreden. Het gebeurt wel eens dat spelers van NAC een overwinning vieren in het café, zoals na de overwinning tegen Feyenoord. Ze worden door de fanatieke supporters dan ook op handen gedragen.
Café het Hoekske
Café het Hoekske is een supporterscafé dat altijd kleurrijk uitgedost is wanneer NAC een overwinning behaald. Het wordt dan ook uitgebreid door de supporters van NAC. Helaas vond er een aantal jaar geleden een incident plaats met Feyenoord-supporters. Zij overvielen de kroeg en sloegen alles daar kort en klein. Dit incident geeft aan dat café het Hoekske leefde in de hooliganwereld. Ondanks het incident, zit het altijd vol met NAC-supporters die zich niet laten kennen en gezellig een biertje willen drinken met elkaar.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden