NAC verliest in blessuretijd in Kerkrade

In de achtste speelronde van de eredivisie speelde NAC vanavond tegen degradatiekandidaat Roda. NAC verliest in blessuretijd in Kerkrade door een doelpunt van Gustafson.

Beide teams smachten op voorhand naar een overwinning. NAC om aansluiting te vinden met de middenmoot. Roda vindt zichzelf terug op een gevaarlijke 17e plaats en aan de stoelpoten van Robert Molenaar zal verder gezaagd worden na weer een nederlaag. Door twee overwinningen achter elkaar kan Roda nu weer naar boven kijken.

Roda kegelde in het seizoen 2014/2015 NAC uit de eredivisie. Zo spannend werd het vanavond niet in Kerkrade. Een matige eerste helft waarbij de kans van Vloet (van dichtbij een schot hoog over), een redding van Birighitii na een afstandsschot van Gustafson en een schot van Götz naast het doel van de NAC keeper.

Aan het begin van de tweede helft een kans voor Kort die gekeerd wordt door keeper Jurjus. Roda krijgt kansen (Engels en Gustafson), maar het spel wordt er in de twee helft niet beter op. Het stadion hoopt 10 minuten voor tijd op een strafschop, maar er wordt in NAC voordeel beslist. Wanneer het een zoutloze 0-0 lijkt te gaan worden, scoort Gustafson het enige doelpunt van de wedstrijd in de eerste minuut van de extra tijd.

Komende zaterdag volgt er de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle.