Twee keer zilver in Bosnië voor Vera Wandel

Op 7 oktober heeft Vera Wandel van Bliemer Arashi Sport samen met ‘ Team Holland ‘ meegedaan met Borsa Open 2017 in Bosnië Herzegovina. Borsa Open is een zwaar prestigieus internationaal toernooi dat ook ‘ De hel van de Balkan ‘ wordt genoemd.

Tijdens het toernooi doen de beste judoka’s uit de Balkan en andere landen een gooi naar de titel. Daarnaast lopen de onbeteugelde emoties heel hoog op, zowel op de mat als bij de coaches en toeschouwers. Wandel wist twee keer een tweede plaats te veroveren.

Dit jaar namen er 1200 judoka’s uit 34 landen aan deel. Alle categorieën waren op een dag gepland en daarom werd er een Braziliaans systeem toegepast: na een keer verliezen is er geen herkansing en mag de judoka naar huis.

Toch werden de laatste partijen in sommige klassen pas na middernacht gespeeld. De 12-jarige Vera Wandel was ingeschreven voor twee leeftijdsklassen (-13 en -15). Zij startte in de klasse -13 in een grote poule met de meiden die fysiek groter en sterker waren.

Wandel was in de eerste twee wedstrijden te sterk voor haar tegenstandster. Beide keren won ze de wedstrijd dankzij een ippon. In de finale trof Vera een Servisch meisje, die twee koppen groter was. Het lukte Wandel niet om haar te verslaan en pakte daardoor een zilveren medaille.

Ook in de categorie -15 haalde Vera Wandel een zilveren plak. In de eerste wedstrijd zorgde Wandel voor frustratie bij haar tegenstander, waardoor die een strafpunt kreeg. Dat was tevens ook gelijk einde wedstrijd.    In de finale trof de Nederlandse een bekende tegenstandster. Ze moest het opnieuw opnemen tegen de Servische, waarvan ze in de categorie -13 van verloor in de finale. Ook deze wedstrijd wist Wandel niet te winnen. Desondanks heeft de 12-jarige een prima prestatie geleverd, door met twee zilveren naar huis te gaan.