Voetbalclubs en gemeente werken samen aan veilig sportklimaat

Foto: Creative commons

Samen de schouders zetten onder het stimuleren van een positief sportklimaat binnen alle geledingen van de voetbalverenigingen in Breda. Dat is de kern van de overeenkomst ‘Samen werken aan een veilig sportklimaat’, die wethouder Paul de Beer namens de gemeente met alle Bredase voetbalclubs, COVS Breda e.o., KNVB, OBA en Breda Actief ondertekent. Tijdens de bijeenkomst wordt ook de Fair Play prijs seizoen 2016-2017 uitgereikt.

 In een fijne sportomgeving leren sporters om samen te werken, rekening te houden met elkaar, door te zetten en zich aan de regels te houden. Stuk voor stuk competenties die ook buiten het voetbalveld goed van pas komen. Ondanks dat heel veel mensen voetballen en daar plezier aan beleven, vinden er op en rondom het voetbalveld helaas soms ook ongewenste situaties plaats. Denk bijvoorbeeld aan schelden, discriminatie, ongelijke behandelingen, seksuele intimidatie en fysiek geweld.

 De voetbalverenigingen en organisaties zetten zich onder het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ actief in op preventieve maatregelen voor het voorkomen van ongewenst gedrag op en rond de voetbalvelden.

 De partijen gaan nu verder om hun beleid op het gebied van sportiviteit en respect zo uniform mogelijk en herkenbaar vorm te geven.

 De ondertekenaars hebben gesproken elkaar aan te vullen en te versterken om zo preventief maatregelen te kunnen nemen en elkaar op te zoeken bij incidenten om tot een gezamenlijke oplossing te komen.

 Tot slot vaardigen de clubs en organisaties minimaal 1 contactpersoon vanuit de vereniging af die aansluit bij vergaderingen van de commissie Sport en Respect. Dit om de onderlinge samenwerking te versterken en samen op te trekken bij het stimuleren van een positief voetbalklimaat.

 Wethouder Paul de Beer hierover: “Sporten is goed en vooral ook erg leuk en het plezier en respect voor elkaar moeten altijd voorop staan. Ik juich daarom van harte toe dat de Bredase voetbalclubs nu samen met werkgroep Sportiviteit & Respect, Breda Actief en de KNVB de schouders zetten onder het stimuleren van een positief sportklimaat binnen alle geledingen van de Bredase voetbalverenigingen. Op die manier kan iedereen voetballen in een veilige omgeving en op een positieve manier het beste uit zichzelf halen”.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen