NAC-historie: FC Utrecht – NAC Breda

Foto: Creative Commons

NAC Breda krijgt de laatste weken meer doelpunten tegen dan dat het ze zelf maakt. Van de laatste veertig doelpogingen, ging er geen één in. Daar moet komende zondag verandering in komen, als de ploeg van Stijn Vreven op bezoek gaat bij FC Utrecht.

Het zal een bijzondere ontmoeting worden, zeker voor de spits van FC Utrecht: Cyriel Dessers. De 22-jarige aanvaller speelt voor het eerst sinds zijn vertrek uit Breda tegen NAC. Het is voor NAC niet te hopen dat de Belg het op zijn heupen krijgt, want dan wordt het lastig voor de club uit Breda om een resultaat te boeken. Ook omdat de huidige spits van NAC, Thierry Ambrose, niet in vorm is.

Laatste ontmoeting

NAC zal met plezier terugdenken aan de laatste ontmoeting in Utrecht (20 maart 2015). Het team van Robert Maaskant scoorde maar liefst vier keer in Utrecht. Dat was nodig ook, want NAC kreeg er in die wedstrijd ook drie tegen.

Maar terug naar het begin, Utrecht-NAC op vrijdagavond. NAC vocht voor haar laatste kans om niet in de nacompetitie te komen en had bonuspunten nodig. Utrecht daarentegen scoorde er op los in eigen huis. FC Dordrecht werd met 6-1 verslagen en een paar weken later werd AZ met 6-2 van de mat geveegd. NAC scoorde op dat moment niet veel, kreeg maar zelden kansen, dus de kans op een ruime zege van Utrecht was groot.

Toch liep het anders. Falkenburg (2x), Van der Weg en Seuntjes wisten het net in Utrecht te vinden. Na 85 minuten was de stand 2-4. Nu kon het toch niet meer mis gaan. In de 88e minuut kreeg NAC nog een doelpunt tegen, maar de 3-4 overwinning werd toch uit het vuur gesleept.

Hieronder de samenvatting van die wedstrijd.

Bron: NAC Breda

Wat volgt is een fantastische voettocht van de supporters door de betontunnel naar de parkeerplaats. Daarna een volksfeest met uitzinnige taferelen. De aanwezige politie had de snelweg al afgesloten, maar geen supporter die het in z’n hoofd haalde te gaan rijden.

Nieuwe stunt

De kans op een doelpuntrijke wedstrijd is niet groot, omdat beide ploegen niet in vorm zijn. NAC verloor zijn laatste drie wedstrijden zonder te scoren, terwijl Utrecht afgelopen week vrij kansloos werd uitgeschakeld in de beker door VVV-Venlo. Bovendien scoren de spitsen van beide clubs niet veel dit seizoen (Ambrose van NAC maakte 2 doelpunten en Dessers van Utrecht scoorde er 3).

Toch kan zich vasthouden aan bepaalde statistieken. Zo is Utrecht uit voor de Bredanaars een van de favoriete wedstrijden. NAC wist maar liefst tien keer in Utrecht te winnen. Alleen bij NEC en Willem II werd er vaker gewonnen (11x).

Stijn Vreven zou er goed aan doen om Robbie Heamhouts op te stellen tegen FC Utrecht. De Belg scoorde in zijn carrière negen doelpunten in de Eredivisie, waarvan vier keer tegen de ploeg uit Utrecht.

Hoewel het lastige uitwedstrijd wordt voor NAC (NAC won drie keer in Utrecht in de afgelopen 10 jaar), zal het toch voor een resultaat moeten gaan. Als er namelijk wordt verloren, kan NAC afzakken naar de laatste plaats en verliest het de aansluiting met de middenmoot.

Maar er is hoop. De laatste keer dat NAC in Utrecht won, was het ook niet vorm. FC Utrecht lijkt dus de ideale tegenstander om weer eens drie punten te gaan pakken.

 

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen