Slimme counters bezorgen NAC een punt in Utrecht

Na drie teleurstellende nederlagen op rij ging NAC vandaag naar Utrecht voor eerherstel. De aanwezigheid van NAC held Dessers in de basis bij Utrecht, gaf de wedstrijd een pikant tintje.Gelukkig hield Dessers zich gedeisd, waardoor NAC met enig fortuin een gelijkspel uit het vuur kon slepen.

NAC startte met Sporkslede en Mets in de basis. Keeper Bertrams mocht de geblesseerde Birighitti vervangen op goal. Birighitti had aan de warming up rugklachten over gehouden.

Sterker Utrecht, gevaarlijk counterend NAC

NAC begon sterk en had in de vierde minuut op 0-1 moeten staan toen Ambrose net niet bij de bal kon. Utrecht probeerde het heft in handen te nemen, maar de domstedelingen hadden moeite om elkaar te vinden. Het veldoverwicht van Utrecht leidde tot de verdiende 1-0 door een schot van Janssen (19′). NAC liet zien goed te kunnen voetballen. Na een prachtige assist van Ambrose in de diepte, schoof El Allouchi beheerst de 1-1 (20′) binnen. In de rommelige eerste helft probeerde Utrecht meer druk te zetten. NAC kwam er. mede dankzij de bezielende coaching van Vreven, regelmatig gevaarlijk uit.

Druk Utrecht neemt toe

In de tweede helft nam de onrust in de Galgenwaard toe nadat Korte een fout van Janssen afstrafte en de 1-2 intikte (48″). Het slordige Utrecht riep het lot over zich af, maar had nog tijd voor herstel. De druk op het doel van Bertrams werd opgevoerd en het regende corners. NAC moest alle zeilen bijzetten, maar kwam ook weer aan voetballen toe.Utrecht had pech toen Labiyad net de bal verkeerd raakte (66″). Twee minuten later draaide Garcia een bal net naast de verkeerde kant van de paal. Utrecht voerde de druk op en Emanuelson schoot snoeihard op de vuisten van Bertrams (70″). Grote kansen van Ayoub (71″) en Jansen (72″ op de kruising) volgden elkaar in rap tempo op. NAC wankelde en uit een snelle uitbraak scoorde Venema de verdiende 2-2 (77″). De jacht op de winst was geopend door Utrecht en deze begon met een kopbal van Janssen op de lat (82″). Maar ook NAC kwam weer wat meer aan aanvallen toe in de slotfase.Het bleef echter 2-2.

Dossier: NAC Breda