NAC beperkt verlies in tweede jaar Jupiler League

Foto: Creative Commons / Martijn Mureau

Afgelopen seizoen kan met de promotie naar de Eredivisie en het volksfeest dat daarop volgde met recht een succesvol seizoen worden genoemd voor NAC Breda. Zoals verwacht is het echter wel een lastige opgave gebleken om in het tweede jaar in de Jupiler League de inkomsten en bedrijfslasten in evenwicht te houden.

Nettoresultaat

Toch heeft NAC Breda B.V. in het seizoen 2016/2017 het netto resultaat weten te beperken tot een verlies van €501.771. Daarmee heeft de organisatie de  begroting die voorafgaand aan het seizoen werd ingediend bij de KNVB met €0,7 miljoen overtroffen. Het eigen vermogen van NAC Breda is, als gevolg van het negatieve netto resultaat over het seizoen 2016/2017, verslechterd tot €0,6 miljoen negatief. Door de terugkeer in de Eredivisie is de verwachting dat het eerder ingezette financiële herstel weer wordt opgepakt.

Transfers

Dat NAC Breda B.V. in het seizoen 2016/2017 het verlies heeft weten te beperken komt onder andere door de opbrengsten uit de solidariteitsbijdrage van de transfer van Nemanja Gudelj naar Tianjin Teda FC en de transfer van clubtopscorer Cyriel Dessers naar FC Utrecht. Ook is het weer van essentieel belang geweest dat de supporters en sponsoren de club niet in de steek hebben gelaten.

Justin Goetzee

Directeur Justin Goetzee laat in een reactie weten dat  de promotie naar de Eredivisie voor iedereen die NAC een warm hart toedraagt een beloning was voor de onvoorwaardelijke steun en het harde werken van de afgelopen jaren.

Ondanks het negatieve resultaat is de directeur van NAC tevreden. “Wij wisten dat het schier onmogelijk was om voor de vijfde keer op rij positieve cijfers te presenteren. Zeker omdat we twee jaar in de Jupiler league hebben gespeeld.  Desondanks blijft een negatief resultaat altijd vervelend. Dat we met minimale middelen een maximaal resultaat hebben behaald en het verlies daarbij beperkt is gebleven, is toch een compliment waard aan iedereen die daaraan heeft bijgedragen.”

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen