NAC-historie: VVV-Venlo- NAC Breda

Foto: Creative Commons / Martijn Mureau

NAC wist vorige week een knap resultaat te halen in Utrecht. Voor het eerst sinds 23 september pakte de formatie van Stijn Vreven een punt en wist het zelfs te scoren. Komende zaterdag gaat ploeg uit Breda op bezoek bij VVV-Venlo. Een bekende tegenstander voor NAC.

Zowel de club uit Venlo als de club uit Breda speelden de afgelopen twee jaar op het tweede niveau. NAC wist zich via de play-offs te promoveren, terwijl VVV het kampioenschap wist te behalen. De laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen in de Eredivisie, was in het seizoen 2012/2013. Het werd toen maar liefst 1-4 voor de Bredanaars.

Eerste divisie

Vorig seizoen speelde NAC Breda tegen Venlo in de Jupiler League. VVV was prima in vorm, ondanks dat het een week ervoor met 5-2 bij FC Dordrecht verloor. Ook NAC beleefde een prima voorbereiding op de wedstrijd. Telstar, Fortuna Sittard en Jong Ajax werden verslagen, maar toch was het vertrouwen in NAC niet hoog. Dat kwam omdat NAC in die drie wedstrijden heel moeizaam voetbalde.

Bijna niemand in Breda had verwacht dat NAC van de koploper zou winnen, laat staan dat de ploeg uit Breda VVV-Venlo helemaal weg zou tikken. En toch gebeurde het. NAC won. En hoe! Het werd maar liefst 0-4.

Dessers opende de score voor de Bredanaars naar twintig minuten. Tien minuten later maakte Heamhouts er 0-2 van, door van ongeveer 30 meter de bal snoeihard (via de lat) in het doel te schieten. In de tweed helft maakte Korte en Dessers er nog 0-3 en 0-4 van. Dit was ook de grootste overwinning in Venlo van NAC. Bekijk hieronder de samenvatting:

Bron: Jupiler League

Doelpuntenfestijn

In de afgelopen jaren vielen er veel doelpunten bij wedstrijden tussen VVV en NAC Breda. In de laatste vijf ontmoetingen in Venlo zijn er twintig doelpunten genoteerd (13 voor NAC en 7 voor VVV). In totaal scoorde NAC Breda 56 doelpunten in Venlo, VVV-Venlo deed dat maar 36 keer.

NAC kent twee all-timetopscorers tegen VVV. Pierre van Hooijdonk en Anthony Lurling wisten ieder drie doelpunten te scoren tegen de Venlonaren.

Huidige vorm

VVV kent een moeilijke periode, ondanks de bekeroverwinning tegen FC Utrecht. De ploeg begon het seizoen echter goed met overwinningen op Sparta en Twente. De laatste drie wedstrijden gingen echter verloren met een doelsaldo van 2 voor en 10 tegen. VVV wist ook alleen de eerste wedstrijd van het seizoen thuis te winnen. Daarna wist het slechts één punt te pakken in thuiswedstrijden

NAC doet het laatste weken niet echt beter. Uit de laatste vier duels pakten de Bredanaars maar een schamel puntje en alleen tegen FC Utrecht was het voetbal overtuigend. Vier van de zes uitdoelpunten die NAC dit seizoen maakte, zijn gemaakt of voorbereidt door Thierry Ambrose (één goal, vier assists).

De wedstrijd

Het zal een spannende wedstrijd worden, zeker omdat beide selecties elkaar niet veel ontlopen als het gaat om kwaliteit. Bovendien zijn beide ploegen niet echt in vorm. Wat ook meespeelt is de ondergrond waar ze op spelen. VVV-Venlo heeft al jaren kunstgras. De enige wedstrijd die de selectie van NAC op kunstgras speelde dit seizoen, ging met 4-3 verloren ( tegen Achilles’29 voor de beker). Het is die wedstrijd duidelijk geworden  dat de spelers die van Manchester City geleend zijn (zij zijn echt gras gewend) het moeilijk hadden op het onnatuurlijke gras.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen