NAC pakt punt in Venlo. Concurrentie verliest.

VVV verscheen in Venlo zonder aanvoerder Danny Post aan de aantrap. NAC begint met Birighitti onder de lat. Beide keepers hielden de nul.

Beide ploegen wisten de afgelopen vier wedstrijden niet te winnen en kenden het belang van een overwinning op een directe concurrent tegen degradatie. Een eerste helft zonder echte hoogtepunten. De tweede helft was beter, maar bleef zonder doelpunten. 10 minuten voor tijd had NAC een penalty moeten krijgen na een overtreding van Promes op Vloet. Deze werd echter niet gegeven. Mede daarom bleef het 0-0.

Onderaan verliest Groningen vanavond uit van Heracles met 2-1 en verliest ook aartsrivaal Willem II met 3-2 van AZ. Roda blijft onderaan staan op de ranglijst na de nederlaag zaterdagavond tegen Excelsior (met 1-0). De volgende wedstrijd van NAC is op zaterdagavond 18 november in Breda tegen Ajax.