Novadic Kentron verzorgt workshops voor deelnemers NAC Street League

Foto: Stichting Het Vergeten Kind

Elke donderdag voetballen leerlingen van het voorgezet onderwijs tegen elkaar in de NAC Street League, dé straatvoetbalcompetitie van Breda. Maar de NAC Street League is méér dan voetbal waardoor Novadic Kentron vanaf deze week start met de workshops ‘groepsdruk en het gebruik van alcohol’ op de middelbare scholen die deelnemen aan de NAC Street League.

Samenwerking

Projectcoördinator Marieke Akkermans van de NAC Street League geeft een toelichting over de samenwerking. “Door de samenwerking met externe partijen zoals Novadic Kentron bundelen we onze krachten, kunnen we het project naar een hoger niveau tillen en de maatschappelijke impact van de NAC Street League vergroten” vertelt Akkermans. “De workshops van Novadic Kentron starten deze week op de Rotonde Breda en worden de komende maanden ook op de andere deelnemende scholen verzorgd.”

Ook Charlotte van den Boogaart, preventiemedewerker bij Novadic Kentron, is enthousiast over de samenwerking: “Vanuit onze eerdere positieve samenwerking met Teamplay@NAC willen wij natuurlijk ook nu weer aansluiten bij deze gezamenlijke preventieve aanpak” vertelt van den Boogaart. “Preventie werkt als je je boodschap blijft herhalen en als het kan via verschillende kanalen. Door de jongeren te bereiken via de NAC Street League kunnen we onze boodschap nog meer kracht bijzetten.Tijdens onze gastlessen is er aandacht voor de campagne NIX18 en praten we over groepsdruk. De jongeren worden aan het denken gezet en krijgen ruimte om met elkaar te praten over dit actuele thema.” Besluit van den Boogaart.

Meer dan voetbal

De NAC Street League wordt georganiseerd door Teamplay@NAC, de maatschappelijke tak van NAC Breda en bestaat sinds 2006. Sinds dit seizoen is het succesvolle concept van de NAC Street League vertaalt naar een programma voor middelbare scholen. Deelnemende scholen verdienen niet alleen punten door het winnen van voetbalwedstrijden, maar worden daarnaast ook beoordeeld op sportiviteit. Tevens nemen de leerlingen deel aan verschillende workshops over actuele maatschappelijke thema’s welke volledig geïntegreerd zijn in het programma van de NAC Street League.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen