Eerstejaars leerlingen van de Rotonde zeggen “Nee” tegen alcohol!

Foto: Sander van den Anker/NAC Breda

De NAC Street League is al jaren een Bredase voetbalcompetitie voor middelbare scholieren, echter heeft Teamplay@NAC dit jaar een kleine wijziging doorgevoerd in de opzet. Zo zijn de leerkrachten dit seizoen verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van het voetbalteam en werken de leerlingen tijdens schooltijd in een speciaal ontworpen NAC Street League magazine.

In dit aantrekkelijke magazine staan naast interviews en informatie ook diverse workshops uitgeschreven die worden verzorgd door experts van ABC Diëtist, Kredietbank, Bright! Social en Novadic-Kentron. Op deze manier willen we naast het sportieve voetbalprogramma ook maatschappelijk iets betekenen voor deze doelgroep.

Afgelopen week zijn de eerste workshops afgetrapt op de Rotonde, een middelbare school in Breda. De vijf eerstejaarsklassen werden geïnformeerd over de mogelijke gevolgen van overmatig en langdurig alcoholgebruik, de landelijke NIX regel en het “nee” durven zeggen in groepsverband.

Gedurende de workshop werd er goed geluisterd en stelde de leerlingen nieuwsgierige vragen aan de medewerkster van Novadic-Kentron. Zo was een leerling benieuwd hoeveel je moet drinken om het achtbaangevoel in je hoofd te krijgen en wat een kater nu eigenlijk is. Alle vragen werden via praktijkvoorbeelden beantwoord en aan het eind van de les werden de kinderen uitgedaagd middels een quiz. “Voor onze organisatie is het fijn om aan te sluiten bij dit soort initiatieven zoals de NAC Street League omdat we dan op een laagdrempelige manier in contact komen met dit soort doelgroepen.

Voor de leerlingen is de school een veilige omgeving waardoor ze ook iets meer durven te zeggen en te vragen, op deze manier krijg je een leuke interactie” aldus Julia Gavrilenko van Novadic Kentron. Teamplay@NAC kijkt uit naar alle workshops die de komende periode worden gegeven en hoopt zo bij jongeren bewustwording te creëren over actuele onderwerpen.

Tenslotte willen op het einde van het seizoen, in samenwerking met de aangesloten partners, de ouders van de leerlingen uitnodigen voor een thema-avond waarin alle onderwerpen aan bod gaan komen. Op deze manier kunnen we de belangrijkste opvoeders aanspreken en is de kans het grootst om resultaten te boeken.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen