NAC-historie: NAC Breda – Ajax

Komende zaterdag krijgt NAC voor de tweede keer een topploeg op bezoek. Na de 1-4 nederlaag tegen PSV begin dit seizoen,  gaat NAC proberen om de club uit Amsterdam met nul punten naar huis te sturen. En waarom zou het niet kunnen? Tegen zowel PSV als tegen Feyenoord heeft de ploeg van Vreven laten zien dat het echt kan voetballen.

Het is al een tijdje geleden dat NAC überhaupt al een punt wist te halen tegen Ajax in eigenhuis. Op 17 januari 2009 kwamen Ajax en NAC niet verder dan 1-1. Ajax liet dus twee punten liggen in Breda en dat bleken aan het einde van het seizoen twee hele dure punten te zijn. Op de laatste speeldag werd FC Twente kampioen (bij NAC Breda), terwijl Ajax op één punt achter Twente tweede werd.       

De laatste keer dat NAC in de competitie van Ajax won in Breda, is al ruim dertien jaar geleden. Onder leiding van Ton Lokhoff speelde NAC het team van Ronald Koeman helemaal weg. Koeman zei na afloop: “Het had wel 8-1 kunnen zijn voor NAC”. De score was uiteindelijk slechts 4-2 voor NAC.

Huurlingen

Voor diegene die het niet al te positief inzien voor komende zaterdag; let goed op! De doelpuntenmakers van NAC in die wedstrijden waren allemaal huurlingen. Seedorf en Boukhari werden gehuurd van Ajax, terwijl Johan Elmander van Feyenoord geleend werd. Ook in dat jaar moest NAC het hebben van huurlingen (4), net als in dit seizoen (6).

Bekerwinst

Toch is de mooiste overwinning van NAC op Ajax die van 16 januari 2008. In de achtste finale van het KNVB-bekertoernooi werden de Amsterdammers met 4-2 verslagen.  De sfeer, de supporters en het voetbal, het klopte allemaal. Hieronder kun je nog 1x genieten van de bekerwinst van NAC op Ajax.

Bron: Rick Schwagten

 

Fabian Sporkslede

De wedstrijd tegen Ajax is vooral bijzonder voor de rechtsback van NAC: Fabian Sporkslede. Het is voor het eerst dat de 24-jarige verdediger tegen het eerste elftal van zijn oude werkgever speelt. Desondanks is de geboren Amstelvener maar wat blij als hij Ajax kan verslaan.

 

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen