Stuurloos NAC kopje onder in Almelo

Gesteund door 250 getrouwen ging NAC op bezoek bij Heracles om het debacle van afgelopen week te vergeten. Hier kwam niet veel van terecht. NAC lijkt flink de weg kwijt en delft momenteel op vele fronten het onderspit.

Stijn Vreven gaf geen gehoor aan de roep van supporters en media om meer ervaren spelers als Nijholt en Stans een kans te geven. Hij durfde het wel aan om Meijers in de basis te laten starten voor Mari. Fernandes mocht de bank warm houden.

Lucky voorsprong NAC, geen druk naar voren

NAC kwam op voorsprong door een mooie trap van Angelino die van richting werd veranderd. Typerend voor de standvastiheid van de Bredase ploeg, kwam de 1-1 binnen de minuut.  Na kapitale verdedigingsfouten van Vloet en Sporkslede kreeg Heracles ook de 2-1 in de schoot geworpen. Gladon kon volledig vrij de 2-1 intikken. Heracles kon vrij eenvoudig de bal rond spelen en NAC was niet bij machte om de defensie van Heracles te laten wankelen. Het Bredase spel was zwak en ideeloos.

NAC feller uit de startblokken in tweede helft

Vreven zal in de rust de nodige decibellen hebben geproduceerd. In de tweede helft golfde het spel dan ook wat meer op en neer. Hoewel de weg naar het doel van NAC doelman Birighitti vaak een” one way street” is voor de elf uit Almelo, komt ook NAC wat meer aan aanvallen toe. De ploeg wint wat meer duels en krijgt in de 56e minuut zowaar een grote kans op de gelijkmaker. Bart Meijers speelt een opvallend sterke tweede helft. Hij laat al enkele weken zien in de basis thuis te horen. Meijers staat vaak goed opgesteld en voetbalt met zijn verstand. Het bleef 2-1 en NAC moet zich flink achter de oren gaan krabben. De Sint heeft het degradatiespook meegenomen naar Breda.

Ook benieuwd wie er 5 december op het verlanglijstje van Stijn Vreven staan?

Of verdienen Stans en Nijholt niet de kans om meer balans in het naieve elftal te brengen?

Dossier: NAC Breda